Megveszik az oroszok Budapestet

Pénzcentrum
2006. december 19. 09:26

Az orosz milliomosok közül egyre többen fektetnek be külföldi ingatlanokba, melynek elsősorban a kedvező külföldi árak és bizonytalan orosz politikai helyzet az oka. Ez a befektetési hullám már itt nálunk, Magyarországon is érezhető, hiszen az itteni árak jóval kedvezőbbek, mint az orosz fővárosban - mondta Mozsár István a luxus- ingatlanok közvetítésével foglalkozó nemzetközi hálózat, az Engel&Völkers magyarországi igazgatója. Egyre több jómódú orosz vásárol befektetési céllal elsősorban 200-500 millió Ft közötti exkluzív budapesti villát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az orosz gazdaság dinamikus növekszik a moszkvai ingatlanpiac pedig szárnyal a fejlesztők töretlen aktivitásának köszönhetően. A kereskedelmi ingatlanpiac fejlődése mellett a lakáspiac is dinamikusan bővül. Az Engel&Völkers orosz piaci megfigyelési szerint Moszkvában például 2006-ban több mint 40%-kal, Szentpéterváron pedig átlagosan 70 %-kal emelkedtek az újépítésű lakások árai. Jelenleg átlagosan Moszkvában az újépítésű lakások ára 4000 dollár (800 000 Ft) körül mozog.

A luxusingatlanok közvetítésével foglalkozó nemzetközi hálózat az Engel&Völkers magyarországi és közép-európai régiós képviseletének vezetője, Mozsár István is úgy látja, hogy az orosz fővárosban valóban elszálltak a lakásárak. A szakember elmondta, hogy október végén két nagy luxus márkákat felvonultató kiállítást is rendeztek Moszkvában az "Extravaganza" és a "Millionaires Fair" elnevezésű luxus show-t, ahol az Engel&Völkers is képviseltette magát. A prémium ingatlanok közvetítésével foglalkozó hálózat majorcai, dubai és svájci régiója mutatta be exkluzív ingatlanportfolióját és igen élénk érdeklődés mutatkozott az orosz milliomosok körében, a nem ritkán több száz millió dollárt érő tengerparti luxusvillák iránt.

Mozsár István ugyanakkor hozzátette, hogy az orosz milliomosok közül egyre többen fektetnek be külföldi ingatlanokba, melynek elsősorban a kedvező külföldi árak és bizonytalan orosz politikai helyzet az oka, hiszen nem tudni, milyen irányt vesz Oroszország Vlagyimir Putyin elnök 2008-ban esedékes távozása után. Ez a befektetési hullám már itt nálunk, Magyarországon is érezhető, hiszen az itteni árak jóval kedvezőbbek, mint az orosz fővárosban. Egyre több jómódú orosz vásárol befektetési céllal elsősorban 200-500 millió Ft közötti budapesti villát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?