Megveszik az oroszok Budapestet

Pénzcentrum
2006. december 19. 09:26

Az orosz milliomosok közül egyre többen fektetnek be külföldi ingatlanokba, melynek elsősorban a kedvező külföldi árak és bizonytalan orosz politikai helyzet az oka. Ez a befektetési hullám már itt nálunk, Magyarországon is érezhető, hiszen az itteni árak jóval kedvezőbbek, mint az orosz fővárosban - mondta Mozsár István a luxus- ingatlanok közvetítésével foglalkozó nemzetközi hálózat, az Engel&Völkers magyarországi igazgatója. Egyre több jómódú orosz vásárol befektetési céllal elsősorban 200-500 millió Ft közötti exkluzív budapesti villát.

Az orosz gazdaság dinamikus növekszik a moszkvai ingatlanpiac pedig szárnyal a fejlesztők töretlen aktivitásának köszönhetően. A kereskedelmi ingatlanpiac fejlődése mellett a lakáspiac is dinamikusan bővül. Az Engel&Völkers orosz piaci megfigyelési szerint Moszkvában például 2006-ban több mint 40%-kal, Szentpéterváron pedig átlagosan 70 %-kal emelkedtek az újépítésű lakások árai. Jelenleg átlagosan Moszkvában az újépítésű lakások ára 4000 dollár (800 000 Ft) körül mozog.

A luxusingatlanok közvetítésével foglalkozó nemzetközi hálózat az Engel&Völkers magyarországi és közép-európai régiós képviseletének vezetője, Mozsár István is úgy látja, hogy az orosz fővárosban valóban elszálltak a lakásárak. A szakember elmondta, hogy október végén két nagy luxus márkákat felvonultató kiállítást is rendeztek Moszkvában az "Extravaganza" és a "Millionaires Fair" elnevezésű luxus show-t, ahol az Engel&Völkers is képviseltette magát. A prémium ingatlanok közvetítésével foglalkozó hálózat majorcai, dubai és svájci régiója mutatta be exkluzív ingatlanportfolióját és igen élénk érdeklődés mutatkozott az orosz milliomosok körében, a nem ritkán több száz millió dollárt érő tengerparti luxusvillák iránt.

Mozsár István ugyanakkor hozzátette, hogy az orosz milliomosok közül egyre többen fektetnek be külföldi ingatlanokba, melynek elsősorban a kedvező külföldi árak és bizonytalan orosz politikai helyzet az oka, hiszen nem tudni, milyen irányt vesz Oroszország Vlagyimir Putyin elnök 2008-ban esedékes távozása után. Ez a befektetési hullám már itt nálunk, Magyarországon is érezhető, hiszen az itteni árak jóval kedvezőbbek, mint az orosz fővárosban. Egyre több jómódú orosz vásárol befektetési céllal elsősorban 200-500 millió Ft közötti budapesti villát.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm