21 °C Budapest

Megveszik az oroszok Budapestet

Pénzcentrum
2006. december 19. 09:26

Az orosz milliomosok közül egyre többen fektetnek be külföldi ingatlanokba, melynek elsősorban a kedvező külföldi árak és bizonytalan orosz politikai helyzet az oka. Ez a befektetési hullám már itt nálunk, Magyarországon is érezhető, hiszen az itteni árak jóval kedvezőbbek, mint az orosz fővárosban - mondta Mozsár István a luxus- ingatlanok közvetítésével foglalkozó nemzetközi hálózat, az Engel&Völkers magyarországi igazgatója. Egyre több jómódú orosz vásárol befektetési céllal elsősorban 200-500 millió Ft közötti exkluzív budapesti villát.

Az orosz gazdaság dinamikus növekszik a moszkvai ingatlanpiac pedig szárnyal a fejlesztők töretlen aktivitásának köszönhetően. A kereskedelmi ingatlanpiac fejlődése mellett a lakáspiac is dinamikusan bővül. Az Engel&Völkers orosz piaci megfigyelési szerint Moszkvában például 2006-ban több mint 40%-kal, Szentpéterváron pedig átlagosan 70 %-kal emelkedtek az újépítésű lakások árai. Jelenleg átlagosan Moszkvában az újépítésű lakások ára 4000 dollár (800 000 Ft) körül mozog.

A luxusingatlanok közvetítésével foglalkozó nemzetközi hálózat az Engel&Völkers magyarországi és közép-európai régiós képviseletének vezetője, Mozsár István is úgy látja, hogy az orosz fővárosban valóban elszálltak a lakásárak. A szakember elmondta, hogy október végén két nagy luxus márkákat felvonultató kiállítást is rendeztek Moszkvában az "Extravaganza" és a "Millionaires Fair" elnevezésű luxus show-t, ahol az Engel&Völkers is képviseltette magát. A prémium ingatlanok közvetítésével foglalkozó hálózat majorcai, dubai és svájci régiója mutatta be exkluzív ingatlanportfolióját és igen élénk érdeklődés mutatkozott az orosz milliomosok körében, a nem ritkán több száz millió dollárt érő tengerparti luxusvillák iránt.

Mozsár István ugyanakkor hozzátette, hogy az orosz milliomosok közül egyre többen fektetnek be külföldi ingatlanokba, melynek elsősorban a kedvező külföldi árak és bizonytalan orosz politikai helyzet az oka, hiszen nem tudni, milyen irányt vesz Oroszország Vlagyimir Putyin elnök 2008-ban esedékes távozása után. Ez a befektetési hullám már itt nálunk, Magyarországon is érezhető, hiszen az itteni árak jóval kedvezőbbek, mint az orosz fővárosban. Egyre több jómódú orosz vásárol befektetési céllal elsősorban 200-500 millió Ft közötti budapesti villát.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?