Csillagos éjszakák - egyenesen a nappaliból?

Pénzcentrum
2006. november 23. 15:00

Szeretnéd a kandalló mellől figyelni a hullócsillagokat, vagy a Holdat? Nem lehetetlen, itt az új divat: építtess kültéri nappalit! Nemrég írtunk az Amerikában dívó borospince-építési divatról, ennek helyét úgy látszik átvette egy újabb, és exkluzívabb trend.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Építészek Amerikai Intézetének tapasztalatai szerint az Egyesült Államokban élők egyre inkább ragaszkodnak ahhoz, hogy a házaikhoz tartozó külső terek talán még a ház belsejéhez képest is jobban kidolgozottabbak, kifinomultabbak legyenek.

A kültéri nappali tipikusan a terasz/medence területének "újradefiniálása" valami sokkal kényelmesebbé, jobban megmunkálttá. A kültéri nappali nem csupán nyugágyak és egy kerti sütő elegye, hanem inkább egy luxusszalonhoz hasonlít, ahol párnás fotelek, és akár szórakoztató elektronika, hi-fi toronnyal, plazma tévével szolgálja kényelmünket.

Egy kivitelező, Alon Barzilay szerint az új trend a semmiből alakult ki, 5 évvel ezelőtt hallani sem lehetett ilyesmiről, míg manapság a gazdagok számára ez már egy kényelmi lehetőséggé vált. Évekkel ezelőtt az emberek inkább megbújtak otthonaikban, míg ma egyre inkább "szocializálódnak", fontos számukra a társaság, a szomszédokkal való kapcsolataik. A leginkább keresett kültéri nappali-rész egyébként a kandalló. Sokan szeretnek a hidegebb idő elteltével a szabadban szórakozni, pihenni, s ebben az ilyen tűzhelyek lehetnek segítségükre.

Az újdonság elterjedésének az adott újabb lökést, hogy sok vendéglátó nem kedveli a cigarettafüstöt, azonban szeretnének annyira vendégszeretőnek tűnni, hogy inkább nem szólnak érte. Az udvariasabb vendégek, mikor szükségét érezik egy cigaretta elszívásának, inkább kimennek az udvarra. A kültéri nappali segítségével ezt most már stílusosan tehetik.

A legkidolgozottabb kültéri helyiségek egész konyhai felszereléssel ellátottak, van bennük mosogató, hűtő és akár gáztűzhely is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?