Divatos a borospince

Pénzcentrum
2006. október 31. 16:00

Új divat ütötte fel a fejét: borokat gyűjtenek a tehetősebb amerikaiak, s az sem mindegy, hogy a begyűjtött üvegeket hogyan, hol tárolják.

10-15 évvel ezelőtt még ferde szemmel tekintettek az amerikaiak a borokra. Steven Del Duca, a The Wine Enthusiast Companies tervezési igazgatója szerint ez annak köszönhető, hogy a borfogyasztás akkor még nem volt szerves része az amerikai kultúrának. Ma már azonban megismerték az amerikaiak is a borfogyasztás különlegességét, s egyre többen vágynak arra, hogy kedvenc boraik elérhető közelségbe kerüljenek.

Így egyre nagyobb divat a palackok otthoni tárolásának kialakítása. Sokan már akkor szeretnének ilyen helyiséget kialakítani, mikor még nem is rendelkeznek borkollekcióval. Néhány kivitelező pedig opcióként ajánlja fel a borospincét, csakúgy, mint egy dolgozószobát, vagy kamrát. Del Duca szerint ők így kívánják megkülönböztetni magukat a versenytársaiktól.

Egy borospince kialakítása azonban nem kíméli a pénztárcát, mindenképpen szükséges a megfelelő körülmények (szigetelés, pára, hőmérséklet) kialakítása. Általánosságban egy 2 000 palackos gyűjtemény tárlóhelyének kialakítása 30 000 és 50 000 dollár között mozog (6 - 10 millió forint). Ugyanakkor ez a költség a gyűjtemény értékéhez képest elenyésző, egy ügyfél palackjainak összértéke például 200 000 dollárra tehető (41 millió forint).

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?