7 °C Budapest

Divatos a borospince

Pénzcentrum
2006. október 31. 16:00

Új divat ütötte fel a fejét: borokat gyűjtenek a tehetősebb amerikaiak, s az sem mindegy, hogy a begyűjtött üvegeket hogyan, hol tárolják.

10-15 évvel ezelőtt még ferde szemmel tekintettek az amerikaiak a borokra. Steven Del Duca, a The Wine Enthusiast Companies tervezési igazgatója szerint ez annak köszönhető, hogy a borfogyasztás akkor még nem volt szerves része az amerikai kultúrának. Ma már azonban megismerték az amerikaiak is a borfogyasztás különlegességét, s egyre többen vágynak arra, hogy kedvenc boraik elérhető közelségbe kerüljenek.

Így egyre nagyobb divat a palackok otthoni tárolásának kialakítása. Sokan már akkor szeretnének ilyen helyiséget kialakítani, mikor még nem is rendelkeznek borkollekcióval. Néhány kivitelező pedig opcióként ajánlja fel a borospincét, csakúgy, mint egy dolgozószobát, vagy kamrát. Del Duca szerint ők így kívánják megkülönböztetni magukat a versenytársaiktól.

Egy borospince kialakítása azonban nem kíméli a pénztárcát, mindenképpen szükséges a megfelelő körülmények (szigetelés, pára, hőmérséklet) kialakítása. Általánosságban egy 2 000 palackos gyűjtemény tárlóhelyének kialakítása 30 000 és 50 000 dollár között mozog (6 - 10 millió forint). Ugyanakkor ez a költség a gyűjtemény értékéhez képest elenyésző, egy ügyfél palackjainak összértéke például 200 000 dollárra tehető (41 millió forint).

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm