11 °C Budapest

Az ingatlanpiaci visszaesés a fogyasztási kedvet is csökkentette...

Pénzcentrum
2006. szeptember 28. 16:00

Egy amerikai felmérés szerint az Egyesült Államokban a stagnáló piac ellenére optimisták az ingatlantulajdonosok, és többségük szilárdan hisz abban, hogy lakásának ára a következő évben is növekedni fog.


A második féléves jelentést szerdán hozta nyilvánosságra a RCB kutatócég, amely szeptember első felében 1003 amerikai tulajdonost kérdezett meg arról, hogy milyen elvárásai vannak a lakásárakkal kapcsolatban. A megkérdezettek több, mit fele úgy reméli, hogy az árak legalább 5 százalékkal nőnek, közülük is a nagytöbbség 5 és 10 százalék közötti emelkedést vár.

Az felmérést készítő cég igazgatója szerint bár a várakozások szerényebbek a tavalyi eredményeknél, a lakástulajdonosok még így is rendkívül optimistán figyelik a piacon kialakuló trendeket. A jelentés egyébként pont azon a héten került napvilágra, amikor egy másik szervezet bejelentette a használt lakások árának átlaga a piacon 11 éve nem látott módon csökkent, 1,7 százalékkal.

A megkérdezettek 80 százaléka saját bevallása szerint legalább 50,000 dollárnyi értéket "őriz" csak házai falaiban és azokon belül, amelynek leértékelődése jelentősen növeli a bizonytalanságérzetét, főleg a jelzáloghitelt felvevők körében.

Az ingatlanár-csökkenésnek egyébként negatív hatásai vannak a fogyasztói bizalmi indexre is, hiszen a tulajdonosok nem mernek olyan hitelt felvenni, amely fedezetének értékében nem biztosak, vagy annak csökkenését várják.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem