2 °C Budapest

Kik veszik a magyar ingatlanokat? - Nem titok...

Pénzcentrum
2006. augusztus 25. 08:45

A tavaly érezhető fellendüléshez képest az idei évben újra csökkent hazánkban a külföldiek ingatlanvásárlási kedve, mely alól kivételt az évről évre jobban szereplő főváros jelent, ahol a legtöbb ingatlant az írek veszik meg. Ők az idei év első felében 298 kérelmet adtak be.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tavaly érezhető fellendüléshez képest az idei évben újra csökkent hazánkban a külföldiek ingatlanvásárlási kedve, mely alól kivételt az évről évre jobban szereplő főváros jelent, ahol a legtöbb ingatlant az írek veszik meg. Ők az idei év első felében 298 kérelmet adtak be - írja a Világgazdaság.

A vizsgált időszakban erőre kapott az olaszok, a spanyolok, az izraeliek, sőt a románok vásárlási kedve is, a második pozíció azonban továbbra is a briteké. A legtöbben befektetési szándékkal lépnek be a budapesti ingatlanpiacra, mivel az árak rövidtávú emelkedését valószínűsítik.

Pest megyében a román állampolgárok vették a félév során a legtöbb ingatlant. A külföldiek legkedveltebb régiói közé tartozik a Balatont körülvevő Somogy, Veszprém és Zala megye, ahol leginkább nyaralókat, illetve nagyobb telkeket vásárolnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18