Az új álom a II. kerület!!!

Pénzcentrum
2006. augusztus 9. 11:00

A Studio Metropolitana felmérést készített arról, hogy mennyire és miért szeretnek a fővárosban lakni a budapestiek. A felmérés kitért továbbá arra is, hogy melyek azok a kerületek, ahová a legszívesebben költöznének az emberek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A legnagyobb meglepetésre az eddig mindig vezető XII. kerületet megelőzte nemcsak Óbuda, hanem Zugló is. A szakértők szerint azért lettek népszerűbbek az említett városrészek, mert mindenféle lakástípus megtalálható a kerületekben. Zuglóban nemcsak a lakások várják nagy kínálatban az ide érkezőket, hanem a bevásárlóközpontok is és az infrastruktúra is nagyon jó.

A budapestieknek csak mintegy egy tizede nem szeret a fővárosban lakni, a többiek a tömegközlekedést, a boltok jó elérhetőségét és az iskolák, szórakozóhelyek, és kikapcsolódási lehetőségek sokszínűségét emelték ki. A jó levegőnél és a tisztaságnál fontosabb a tömegközlekedés. Az ellenérvek mellett a levegő szennyezettsége, a magas zaj és a kevés kerékpárút szól.

A városlakók jelentős része nem költözne új építésű lakástömbökbe, mert mostanában nagyon sok rosszat lehetett ezekről hallani. A média gyakran beszámolt arról, hogy sok épületből kispórolták az építőanyagot, valamint rossz minőségben készültek el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?