Kétszobás lakásba lányokat keresnek - Diákok az ingatlanpiacon

Pénzcentrum
2006. augusztus 7. 09:30

Kétszobás, egyetemhez közeli lakást keresnek leginkább a leendő egyetemisták. A vidéki és budapesti bérleti díjak között több tízezer forintos különbség is lehet havonta - írja a Magyar Hírlap.

Jelentősen nőtt a bérbeadó lakások iránti kereslet az elmúlt időszakban. Sok újdonsült egyetemista ugyanis most fog bele a megfelelő szállás kiválasztásába, a rutinosabbak pedig a felvételi ponthatárok ismertetése előtt igyekeztek megtalálni leendő lakhelyüket. Nemcsak bérelni, vásárolni is az átlagosnál jóval többen akarnak ilyenkor lakást. A leendő egyetemisták az ár, a lakás fekvése és az egyetemtől való távolsága alapján választanak. Augusztus második felétől emiatt egyre nehezebb lesz Budapesten az iskolákhoz közel, vagy a belső kerületekben kiadó lakást találni.

Akik budapesti lakást keresnek, azoknak egyébként is sokkal mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk, mint máshol az országban: a diákok által kedvelt belvárosi környékeken ötvenezer forinttól egészen százezer forintig, de akár drágábban is kaphatunk havonta egy kétszobás lakást. Legolcsóbbak a földszinti, sötét, előnytelen elrendezésűek, havi százezer forintos bérleti díj felett pedig a sarokkáddal, akár klímával felszerelt apartmanokat kínálják.

A vidéki nagyvárosok közül Debrecenben, Szegeden, Pécsen átlagosan havi 55-65 ezer forintos áron találunk kétszobás lakásokat. A bérleti díjakat itt is leginkább az egyetem közelsége és ház jellege határozza meg.

Ha apróhirdetések útján keres az egyetemista kiadó lakást, fel kell készülnie, hogy arra már a megjelenés napján lecsapnak. Viszonylag hasznos lehet az internetes portálok email-riasztása: az adatbázisba beérkező, elvárásainknak leginkább megfelelő hirdetésekről lehet így gyorsan értesítést kapni. A keresgélés módja lehet még az iskolák saját úgynevezett hirdető-centrumai, ahol többnyire hallgatók keresnek albérlőtársakat maguk mellé. Az ilyen hirdetéseknél előfordulhat, hogy egy bizonyos bérlőkör, például lányok, vagy nem dohányzók jelentkezését várják.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 25. 22:06
A még februárban betiltott Szputnyik és RT (Russia Today) különböző propagandacsatornáin túl az Euró...
Holdblog  |  2022. június 25. 12:12
Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) e...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22