4 °C Budapest

Megvan a századik

Pénzcentrum
2006. május 11. 11:47

A Hild Csoport - a Deutsche Bankkal partnerségben - örömmel jelenti be, hogy Hild Örökjáradék programja keretében 100. életjáradéki szerződését is megkötötte. A program, amelyet Magyarország első vállalati szolgáltatója teremtett meg, hogy biztonságos életjáradékot kínáljon 65 év feletti nyugdíjasok részére, fontos mérföldkőhöz érkezett el ezzel a nagyságrenddel.

A Hild Csoport - a Deutsche Bankkal partnerségben - örömmel jelenti be, hogy Hild Örökjáradék programja keretében 100. életjáradéki szerződését is megkötötte. A program, amelyet Magyarország első vállalati szolgáltatója teremtett meg, hogy biztonságos életjáradékot kínáljon 65 év feletti nyugdíjasok részére, fontos mérföldkőhöz érkezett el ezzel a nagyságrenddel.

A múlt évben beindított HILD Örökjáradék programot a cég olyan nyugdíjasoknak szánja, akiknek legalább 5 millió Ft értékű budapesti vagy pest megyei saját tulajdonú ingatlanuk van. Az ingatlan tulajdonáért cserébe, a Hild egy egyösszegű nagyobb kifizetést kínál a szerződő félnek, és emellett folyamatos inflációkövető havi járadékot utal át ügyfeleinek, valamint fizeti a közös költséget és a lakásbiztosítást.

A magántőkét és összesen 40 millió eurós (10 Mrd Ft-os) banki finanszírozást maga mögött tudó Hild Csoport hosszú távú pénzügyi biztonságot nyújt a hazai nyugdíjasoknak. "A Hild Csoport célja, hogy a nyugdíjasok igényeinek megfelelő termékeket és szolgáltatásokat nyújtson, először Magyarországon, majd a régióban." - mondta a Hild Csoport elnöke, Geoff Woolley, aki több évtizede fektet be szociális tevékenységet is folytató vállalkozásokba. "Hosszú távra rendezkedtünk be Magyarországon, a régióban, és ami a legfontosabb, hogy minőségi megoldásokat nyújtunk a nyugdíjasoknak"- tette hozzá.

"A hazai nyugdíjasok növekvő igényeinek hosszú távú kiszolgálásához és annak fenntartásához banki finanszírozásra van szükség", mondta Kézdy Gábor, a Hild Csoporthoz tartozó Örökjáradék Zrt. vezérigazgatója. "Azért választottuk a Deutsche Bankot, mert magyarországi jelenléte jelentős, és olyan vagyonalappal rendelkezik, amely meghaladja a magyar gazdaság éves értékének tízszeresét is", tette hozzá.

"A Deutsche Bank elkötelezett olyan kölcsönösen előnyös befektetések mellett, amelyek mind a bank ügyfelei mind részvényesei szempontjából egyaránt értékteremtésre összpontosítanak. Mint az összes egyéb befektetéseink esetében, itt is alaposan megvizsgáltuk a Hild Csoportot és vezetését. Ennek alapján 2005-ben megállapodtunk a Hild Csoport Örökjáradék programjának finanszírozásáról" - mondta Jeffrey D' Souza, a Deutsche Bank londoni Alternatív Tőke részlegének vezetője.

"Magyarország már korábban elfogadta azokat a jogi, pénzügyi és piaci reformokat, amelyek a piacgazdaságba való átmenetét elősegítették, és most élvezi ennek előnyeit. Magyarország -- ahol az üzleti ügyek átláthatósága párosul a biztonságos jogrendszerrel és a tehetséges vezetők meglétével -- természetes választásként adódik kiinduló piacként, ahonnan az egész régióban tudjuk terjeszteni életjáradéki konstrukciónkat és egyéb nyugdíjasoknak szánt termékeinket", mondta Kézdy Gábor.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Az általunk alkalmazott járadék konstrukció általános az USA-ban és Nyugat-Európában, ugyanakkor hasonló termék még nem jelent meg a magyar piacon olyan formában és méretben, amely megfelelne a valós piaci igényeknek" - fűzte hozzá Jeffrey O' Souza.

A Deutsche Bank London amellett, hogy finanszírozást nyújt a Hild Csoport részére, tulajdoni érdekeltséggel is rendelkezik a cégben.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm