Madárinfluenza: 14% állami részesedés a bevételből - folynak a tárgyalások

Pénzcentrum
2006. április 14. 16:28

Jelenleg féltucatnyi országgal zajlanak tárgyalások a Magyarországon kifejlesztett, a madárinfluenza H5N1-es vírustörzse ellen hatékony vakcina ügyében. A folyamatban lévő tárgyalások ígéretesek, de megállapodás eddig egyetlen érdeklődővel sem köttetett. Habár több ország is kísérletezik hasonló vakcina kifejlesztésével, a magyar szakemberek voltak az eredményesebbek. Így nemcsak az

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Jelenleg féltucatnyi országgal zajlanak tárgyalások a Magyarországon kifejlesztett, a madárinfluenza H5N1-es vírustörzse ellen hatékony vakcina ügyében. A folyamatban lévő tárgyalások ígéretesek, de megállapodás eddig egyetlen érdeklődővel sem köttetett.

Habár több ország is kísérletezik hasonló vakcina kifejlesztésével, a magyar szakemberek voltak az eredményesebbek. Így nemcsak az egészségügyi helyzetet és a probléma elleni védettséget tekintve van előnyös helyzetben Magyarország, de jelentős üzleti sikerekkel is kecsegtet a szóban forgó termék.

A vakcina esetében a gyártó cég és a magyar állam közös szellemi termékéről van szó. Így, ha a tárgyalások eredményre vezetnek, akkor a bevételből részesedik a magyar állam is - legyen szó akár a vakcina, akár a gyártási technológia értékesítéséről. A gyártó céggel kötött megállapodás szerint az állam részesedése az árbevétel 14 százaléka.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?