18 °C Budapest

Gyurcsány: A helyzet drámai

Pénzcentrum
2006. április 3. 09:15

Rendkívüli ülésen tekintette át vasárnap a kormány az árvízhelyzetet, amit a miniszterelnök drámainak minősített, és összefogásra szólította fel a lakosságot. A gátak háromnegyedén készültségben állnak a szakemberek, a közlekedés akadozik. Drámainak nevezte az árvízhelyzetet a miniszterelnök a vasárnapi kormányülés után tartott sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy vészhelyzet kihirdetésére egyelőre nincs szükség, a védekezési munkák összehangoltan folynak -írja a Kormányzati Hírportál.

Rendkívüli ülésen tekintette át vasárnap a kormány az árvízhelyzetet, amit a miniszterelnök drámainak minősített, és összefogásra szólította fel a lakosságot. A gátak háromnegyedén készültségben állnak a szakemberek, a közlekedés akadozik. Drámainak nevezte az árvízhelyzetet a miniszterelnök a vasárnapi kormányülés után tartott sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy vészhelyzet kihirdetésére egyelőre nincs szükség, a védekezési munkák összehangoltan folynak –írja a Kormányzati Hírportál.
- A magyar történelemben ehhez hasonló árvízi fenyegetettség nem volt. A helyzet rendkívüli a fenyegetettség mértékét tekintve, mert ilyen hosszan, egyidejűleg mind a két nagy folyamunkon és mellékfolyóin ennyire tartós és hosszan elnyúló, és ilyen magasságokat elérő árvízvédelmi fenyegetettséggel nem kellett szembenézni - mondta Gyurcsány Ferenc.
A miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány a rendkívüli árvízvédelmi feladatok elvégzéséhez további egymilliárd forintot bocsát rendelkezésre.  
A belügyminiszter hétfőre összehívja a katasztrófavédelemben meghatározó, vezető szerepet játszó kormányzati koordinációs bizottságot, amely minden nap ülésezik majd. Csizmár Gábor munkaügyi miniszter tájékoztatta a kormányt arról: a korábban árvíz- és belvízvédelmi célokra meghirdetett közmunkaprogram feltételeit rugalmasabbá tették, hogy ilyen célokra mindenhol alkalmazhatóak legyenek közmunkások korlátlan számban, a költségek 90 százalékos állami fedezetével.
Magyarországon több mint négyezer kilométer töltés, állami fővédvonal van, ennek háromnegyedén állnak készültségben a szakemberek, csaknem 700 kilométeren a legmagasabb, harmadfokú a készültség.
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem