22 °C Budapest
Kis diák hátizsákkal az iskolaépület lépcsőjén. Közelkép az iskolaépület lépcsőjén álló kisfiú lábáról, kezéről és iskolatáskájáról. Gyerekek vissza az iskolába koncepció.

Fontos határozatot adott ki Orbán Viktor: ez áll benne, 1,7 milliárd forintot csoportosítanak át

2024. június 21. 09:02

1,7 milliárd forintot kap a Belügyminisztérium arra, hogy ellenőrizze a gyermekvédelmi intézményekben dolgozók előéletét.

A bicskei pedofilügy miatt kirobbant kegyelmi botrány következményeként a kormány úgy döntött, hogy tesztelni fogják a gyermekotthonok vezetőinek és szakembereinek pszichológiai alkalmasságát, hogy kiszűrjék azokat, akiknek élettörténete nem mentes például a szexuális devianciáktól. A vizsgálatok tavasszal indultak most a kormány a gyermekvédelmi feladatok ellátásához szükséges források biztosításáról döntött - írja a 24.hu.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat alapján pénzt különítettek el annak érdekében, hogy a nevelőszülők a kollégista gyermek után teljes díjazást kapjanak, és a gyermekvédelmi intézmények vezetőinek és szakembereinek pszichológiai alkalmassági vizsgálatát, valamint kifogástalan életvitelük ellenőrzését elvégezhessék.

Varga Mihály pénzügyminiszternek egyszeri jelleggel 92 millió forintot kell biztosítania a nevelőszülők díjazására. Több mint 1,7 milliárd forint jut idén egyszeri jelleggel a gyermekotthonokban végzett vizsgálatok többlettámogatására, melyet a Belügyminisztérium három tételben kap meg júliusig. A határozatból az is kiderült, hogy a kifogástalan életvitel ellenőrzését a Nemzeti Védelmi Szolgálat végzi majd. Varga Mihálynak – Pintér Sándor belügyminiszter bevonásával – arról is gondoskodnia kell, hogy jövőre több mint kétmilliárd forint jusson hasonló célokra, és a 2025-ös költségvetési törvénybe beépítsék az NVSZ ellenőrzésére szánt több mint 750 millió forintot is.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt határozat szerint a gyermekvédelmi intézményekben végzett pszichológiai alkalmassági vizsgálatokhoz és a kifogástalan életvitel ellenőrzéséhez szükséges eszközökre nem vonatkozik beszerzési tilalom.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm