3 °C Budapest
Graduation Cap And Diploma On Table With Books

Csúnya átveréssel gyártották a nyelvvizsgákat: egy évtized után buktak csak le

2021. szeptember 7. 08:32

Összesen 122 nyelvvizsgacsalót ítélt el a bíróság. Az ATV tudósítása szerint hétfőn megtelt a Budapest Környéki Törvényszék nagy tárgyalóterme, a bírónő pedig fél órán keresztül sorolta a neveket a 122 vádlottat érintő ügyben.

122 nyelvvizsgacsalót ítélt el egyelőre nem jogerősen a bíróság. A csatorna tudósítása szerint hétfőn megtelt a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalóterme, a bírónő pedig fél órán keresztül sorolta a neveket a 122 vádlottat érintő ügyben. Ugyanakkor közülük az ítélethirdetésre személyesen csak tizennyolcan mentek el.

Az elsőrendű vádlottat halmazati büntetésül két év szabadságvesztésre, 200 napi tétel pénzbüntetésre, és a nyelvvizsgáztatástól, mint foglalkozástól végleges hatályú eltiltásra ítéli, valamint 27 millió 580 ezer forint összegben vagyonelkobzást rendel el vele szemben. A vádlottnak börtönbe nem kell mennie, a bíróság azt három év próbaidőre felfüggesztette. A 122 vádlottban közös, hogy mindannyian részesei voltak a 2002-től 2013-ig működő nyelvvizsga-maffiának. 

A tarifák változóak voltak, 100 és 900 ezer forint között kellett fizetni. Jellemző módszer volt, hogy akkor találkoztak, amikor összejött egy nagyobb létszámú vizsgázó csapat: ilyenkor átadták a megoldásokat, vagy a vizsgázókat külön terembe ültették, és lediktálták nekik a helyes válaszokat. Az is előfordult, hogy dublőr ment a vizsgázó helyett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52