2 °C Budapest
Happy woman on her graduation day University. Education and people.

Fellélegezhetnek végre ezek a diákok: mégsem csúsznak az idei felvételiről

2021. május 18. 10:28

A kormány döntése értelmében azok az érettségizők, akik önhibájukon kívül, például COVID fertőzés miatt nem tudtak megjelenni az írásbeli vizsgákon, szóbeli vizsgát tehetnek még a jelenleg folyó vizsgaidőszakban. Emellett május 25. után lehetőség nyílik az iskolai ballagások szabadtéren történő megszervezésére.

Habár a nagyszámú vizsgázót megmozgató 2021 májusi írásbeli érettségi vizsgák zökkenőmentesen lezajlottak, és a fertőzés gyanúja a gondos óvintézkedéseknek, illetve a résztvevők fegyelmezettségének köszönhetően sehol nem merült fel, néhány tanuló önhibáján kívül – például koronavírus fertőzés, vagy karantén miatt – nem tudott megjelenni a vizsgákon. Ezért a kormány úgy döntött, hogy aki az önhibán kívüli okot igazolni tudja, még a mostani vizsgaidőszakban, szóbeli vizsgával pótolhatja az elmaradt írásbeli vizsgát, így a felsőoktatási felvételi szempontjából érvényes vizsgaeredménnyel rendelkezik majd.

A vizsga pótlásáról a vizsgaszervező intézménynek kell gondoskodnia.  Az érettségizők érdekét szolgálja az is, hogy azok a vizsgázók, akik a veszélyhelyzet miatt nem mentek el ingyenes érettségi írásbeli vizsgájukra, az elmúlt évi szabályhoz hasonlóan a következő két vizsgaidőszakban, vagyis a 2021/2022-es tanévben egy alkalommal térítésmentesen letehetik az adott vizsgatárgyakból a vizsgát. 

Május 25-től megrendezhetők az iskolákban a ballagások is.

A szabadtéren megtartandó ünnepségen a meghívott vendégek maszk viselése esetén életkortól, illetve a koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek, ugyanakkor a meghívható szülők, rokonok számát, valamint a ballagás során betartandó további óvintézkedéseket az igazgató határozhatja meg az intézmény adottságainak figyelembevételével. A köznevelési intézményekbe a koronavírus ellen már védett – tehát védettségi igazolvánnyal rendelkező, vagy az erre a célra készített applikáció alapján jogosult – külsős személyek is beléphetnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm