29 °C Budapest
Bajban az egyik magánnyugdíjpénztár: mi lesz az ügyfelekkel?

Bajban az egyik magánnyugdíjpénztár: mi lesz az ügyfelekkel?

2018. március 9. 09:00

Akadozik a tagdíjfizetés a legnagyobb magánnyugdíjpénztárnál - írja a Világgazdaság. A tagok inaktivitásának súlyos következménye lehet, amennyiben nem történik változás a hónap végéig.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megindíthatja a magánnyugdíjpénztárak végelszámolását, amennyiben a pénztári tagok legalább 70 százaléka nem fizeti meg március végéig a tagdíjat. A négy magánnyugdíjpénztár közül a legnagyobbnak, a Horizontnak van félnivalója, mivel egyelőre csak a tagok 36 százaléka fizette ki a 2400 forintos éves díjat.

Pedig a pénztár már február közepe óta győzködi a tagokat, ráadásul ajándékot is kínál: az éves díjakat megfizető tagok 12 hónapos ingyenes egészségbiztosítást kaphatnak. A másik három magánnyugdíjpénztár - a Budapest, a Szövetség és az MKB - esetében nincsen ilyen probléma, mindannyiuknál megvan a 70 százalékos tagdíjfizető arány.

A Horizont esetleges végelszámolása esetén a tagoknak két választási lehetőségük lesz: vagy átmennek egy másik intézményhez, vagy visszakerülnek a tb-be. Nem kis pénzről van szó egyébként, ugyanis a Horizont 138 milliárd forintot kezel. Ráadásul a tavalyi évben jól is teljesített a pénztár: mindegyik portfóliókategóriában ez a magánnyugdíjpénztár érte el a legmagasabb hozamot.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?