Jómódban élhet nyugdíjasként Geszti Péter: elárulta, miből

Jómódban élhet nyugdíjasként Geszti Péter: elárulta, miből

2017. március 8. 14:08

Bár már sokan tudják, mennyire fontos lenne félretenni a nyugdíjas évekre, a magyaroknak csupán a 44 százaléka rendelkezik valamilyen nyugdíjcélú megtakarítással. Átlagosan havi 198 600 forintból szeretnénk megélni idősebb korunkban, de a legtöbben csupán 100 ezer forintra számítanak majd az államtól.


A magyarok többsége pihenéssel és utazással szeretné tölteni a nyugdíjas éveit. Persze ezeket az álmokat nem feltétlen tarjuk reálisnak. A fiatalok valamivel bátrabban terveznek, és aktívabb nyugdíjas évekre készülnek- többek között ez derült ki a Groupama megbízásából az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. által készítette kutatásból. Geszti Péter, a fiatalokhoz hasonlóan aktív nyugdíjas éveket tervez.

Én arra készülök, hogy nem megyek nyugdíjba, engem a munka éltet és szórakoztat. Szerencsésnek érzem magam, hiszen olyan dolgokkal foglalkozom, amit nyugdíjasan is lehet majd csinálni. Remélem, a jogdíjakból majd ki tudom egészíteni a nyugdíjamat

- mondta el Geszti Péter a kutatást ismertető sajtótájékoztatón.

A reklámszakember elmondása szerint jövőjéről az édesanyja gondoskodott, hiszen már 15 éves korában azt tanította neki, hogy takarékoskodjon. Ez a hozzáállás és az előregondolkodás az egész családjára jellemző - tette hozzá Geszti Péter. Aki azt is elárulta, hogy a gyermekeinek is van otthon már perselyük, amibe gyűjtik a pénzt.

Mennyi nyugdíjra lenne szükségünk?

A kutatás szerint a magyarok 71 százaléka véli úgy, hogy nem lesz elég a nyugdíja a megélhetéshez sem, kétharmada pedig egyenesen igazságtalannak érzi, milyen kevés összegre számíthat az állami rendszerből ahhoz képest, amennyit be fog fizetni élete során.

Emiatt is van, hogy egyre kevesebben, a magyarok mindössze negyede (27%) várja a nyugdíjas éveket. Ezen belül az 50-es éveikben járók fele (48%), a 29 év alattiak pedig mindössze 15 százaléka gondol jó érzéssel előre erre az időszakra.

A megkérdezettek többsége 100-200 ezer forint közötti összegből szeretne megélni a nyugdíjas éveiben, de sokan vannak, akik 200 ezer forint feletti ellátásra vágynak így

átlagosan 198 600 forintot tartanák ideálisnak.

Ezzel szemben a legtöbbek várakozása szerint csupán 100 500 forintot fognak kapni nyugdíjasként az államtól. A válaszadók átlagosan 218.900 forintos utolsó havi jövedelemmel kalkulálnak,vagyis nyugdíjasként átlagosan 118.400 forint fog hiányozni az utolsó jövedelmükből.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hányan tesznek félre?

Bár a magyarok 60 százaléka már tudja, hogy fontos lenne a takarékoskodás, mégis a 18-59 év közötti korosztálynak mindössze 44 százaléka kezdett el már most félretenni a nyugdíjas éveire, 21 százalék pedig tervezi, hogy megtakarításba kezd majd. Vagyis az emberek 31 százaléka még csak nem is tervezi, hogy takarékoskodni fog.

{{EMBED:infogram_nyugdijcelu_takarekoskodas_tervezett_formai_szazalek}}

Áltagosan 36 évesen kezdünk el takarékoskodni és 11 800 forintot teszünk féle havonta a nyugdíjas éveinkre.

Édesanyám hetente 5 forintot tett félre a nővéremnek, amikor szüksége volt rá, akkor már ott volt neki a segítség - ekkor döbbentem rá, hogy mennyire fontos a takarékoskodás

Mesélte Geszti Péter, aki korábbi nyilatkozataiban arról is beszámolt, hogy ő maga is számos megtakarítással rendelkezik, a reklámszaember szerint ugyanis kemény idők jönnek majd.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Marjai János


NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?