12 °C Budapest
Már elkezdték beszedni a jövő évi díjakat

Már elkezdték beszedni a jövő évi díjakat

2016. október 26. 09:02

A megmaradt négy magánnyugdíjpénztár közül az egyik, már most kampányol, hogy a tagjai fizessék be a 2017-es évre is a kötelező tagdíjat - írja a Világgazdaság.

A Budapest Magánnyugdíjpénztár 2400 forintot ír elő az egész jövő évre, emellett 6 ezer forintos adományt is kér, mivel a tagdíjból működésre elvonható 2,5 százalékos rész nem elég az intézmény fenntartására. A pénztárnak nagyjából 7 ezer tagja van, vagyis ha mindenki befizeti a kötelező tagdíjat, akkor is csupán 420 ezer forintot vonhatna le, ennyiből kellene kigazdálkodnia a következő évi működést.

Nem mindenki fizet persze, ahhoz mindenesetre, hogy egy magánnyugdíjpénztár fennmaradhasson, legalább a tagok 70 százalékának rendszeresen fizetnie kell a tagdíjakat. Ellenkező esetben a jegybank elrendeli az intézmény végelszámolását.

A Budapest Magánnyugdíjpénztár tavaly is korán kezdte a tagdíjgyűjtést, és már decemberre túllépték 2016-ra a 70 százalékos limitet. A többi intézmény más módszert követett. 

A Horizont, amely szintén azt kéri, egyszerre fizessék be a tagok az éves tagdíjat, csak az év elején kezdett kampányba, náluk szintén 2400 forint az éves tagdíj, ezt az idén a 38 ezres tagság 78 százaléka fizette be. A működés fenntartásához persze a Horizont is adományokra szorul, évente 9600 forintnyi támogatást kérnek. Az idén áprilisra sikerült a működési költségek fedezéséhez szükséges 200 millió forintot előteremteni.

Az MKB és a Szövetség Magánnyugdíjpénztár tagjainak többsége továbbra hónapról hónapra fizeti a tagdíjat. Méghozzá rendszeresen. Tavaly április óta - vagyis másfél éve - kell megfelelniük a kasszáknak a szigorú követelményeknek, és eddig minden pénztár vette az akadályokat.

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?