19 °C Budapest
Kiderült: ennyi volt a nyugdíja Harangozó Terinek

Kiderült: ennyi volt a nyugdíja Harangozó Terinek

2015. szeptember 13. 13:01

Harangozó Terinek kevesebb volt a nyugdíja mint a magyar átlagnyugdíj összege, mégis 100 millió forintos örökséget hagyott rokonaira, hiszen sok fellépése volt, így volt miből félretenni. Érdemes nekünk is előre gondolni a nyugdíjas évekre és kihasználni az államilag támogatott nyugdíjcélú megtakarításokat is.

A napokban hunyt el a nagy múltú énekesnő Harangozó Teri, a család elmondása szerint a halálának oka gyors lefolyású tüdőbetegség volt. Bár a nyugdíja alig volt 60 ezer forint az énekesnőnek és a jogdíjakból is évente csupán 150-200 ezer forintot kapott, mégis közel 100 milliós örökségre számíthatnak rokonai, hiszen sok fellépése volt így volt miből spórolni - írja a Blikk.

Tizenhétezer forinttal ment nyugdíjba, de szerencsére az utóbbi időben már spórolni is tudott, mert havi 4 fellépése biztosan volt, és 100 ezer forint alatt nem ment el, viszont mindig élőben énekelt kristálytiszta hangján.

- mesélte el Terry Black az énekesnő barátja a lapnak.

Harangozó Teri kevesebbet kapott mint a magyar átlagnyugdíj

Az idén januári adatok alapján, ma Magyarországon az átlagnyugdíj összege 117 372 forint, ennél viszont jóval kevesebb nyugdíj jutott Harangozó Terinek.Bár az ellátottak több mint a fele 100 ezer forint alatti nyugdíjból él. Sőt a Pénzcentrum korábbi értesülése szerint 122 nyugdíjas van ma Magyarországon, akik az öregségi nyugdíjminimumot azaz mindössze 28 500 forintot kapnak.

Kezdjünk el időben félretenni

A híres énekesnőnek szerencséje volt, hiszen az utóbbi időszakban már volt miből félretennie, de nekünk sem ártana gondolni a jövőre. A befizetett járulékokból lehet állami nyugdíjra számítani, de "az annyi lesz, amennyi", ami nem feltétlenül elégséges ahhoz, hogy olyan nyugdíjas életet éljünk, amit szeretnénk.

A GfK és Groupama korábbi közös kutatásából kiderül, hogy a megkérdezetteknek 81 százaléka megfontoltnak tarja magát, de ez csak gondolatban jelenik meg, mert a legtöbben csupán csak 3 évre előre terveznek. A leggyakrabban pedig a váratlan kiadásokra teszünk félre, ezt követi a lakás célú megtakarítás, a létfenntartás jövedelem kiesése esetén, a gyermekek iskoláztatása és csupán csak az ötödik helyre került a nyugdíjas évekre való felkészülés.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Használjuk ki az államilag is támogatott nyugdíjcélú megtakarításokat

Hazánkban három különböző nyugdíjcélú megtakarítást is támogat az állam, mind a három esetében 20 százalékos személyi jövedelemadó jóváírásban részesülhetünk befizetéseink után. Emellett természetesen a megtakarítás maga is termel hozamokat, ami befizetések nélkül is hozzáadódik a megtakarításainkhoz. Természetesen mind a három konstrukciónak vannak előnyei és hátrányai, és az is eltérő, kinek melyik lehet a legjobb nyugdíjcélú megtakarítás:

  •  Önkéntes Nyugdíjpénztár (ÖNYP)
  •  Nyugdíj-előtakarékossági Számla (NYESZ)
  • Nyugdíjbiztosítás

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?