7 °C Budapest

Kiderült: ennyi volt a nyugdíja Harangozó Terinek

2015. szeptember 13. 13:01

Harangozó Terinek kevesebb volt a nyugdíja mint a magyar átlagnyugdíj összege, mégis 100 millió forintos örökséget hagyott rokonaira, hiszen sok fellépése volt, így volt miből félretenni. Érdemes nekünk is előre gondolni a nyugdíjas évekre és kihasználni az államilag támogatott nyugdíjcélú megtakarításokat is.

A napokban hunyt el a nagy múltú énekesnő Harangozó Teri, a család elmondása szerint a halálának oka gyors lefolyású tüdőbetegség volt. Bár a nyugdíja alig volt 60 ezer forint az énekesnőnek és a jogdíjakból is évente csupán 150-200 ezer forintot kapott, mégis közel 100 milliós örökségre számíthatnak rokonai, hiszen sok fellépése volt így volt miből spórolni - írja a Blikk.

Tizenhétezer forinttal ment nyugdíjba, de szerencsére az utóbbi időben már spórolni is tudott, mert havi 4 fellépése biztosan volt, és 100 ezer forint alatt nem ment el, viszont mindig élőben énekelt kristálytiszta hangján.

- mesélte el Terry Black az énekesnő barátja a lapnak.

Harangozó Teri kevesebbet kapott mint a magyar átlagnyugdíj

Az idén januári adatok alapján, ma Magyarországon az átlagnyugdíj összege 117 372 forint, ennél viszont jóval kevesebb nyugdíj jutott Harangozó Terinek.Bár az ellátottak több mint a fele 100 ezer forint alatti nyugdíjból él. Sőt a Pénzcentrum korábbi értesülése szerint 122 nyugdíjas van ma Magyarországon, akik az öregségi nyugdíjminimumot azaz mindössze 28 500 forintot kapnak.

Kezdjünk el időben félretenni

A híres énekesnőnek szerencséje volt, hiszen az utóbbi időszakban már volt miből félretennie, de nekünk sem ártana gondolni a jövőre. A befizetett járulékokból lehet állami nyugdíjra számítani, de "az annyi lesz, amennyi", ami nem feltétlenül elégséges ahhoz, hogy olyan nyugdíjas életet éljünk, amit szeretnénk.

A GfK és Groupama korábbi közös kutatásából kiderül, hogy a megkérdezetteknek 81 százaléka megfontoltnak tarja magát, de ez csak gondolatban jelenik meg, mert a legtöbben csupán csak 3 évre előre terveznek. A leggyakrabban pedig a váratlan kiadásokra teszünk félre, ezt követi a lakás célú megtakarítás, a létfenntartás jövedelem kiesése esetén, a gyermekek iskoláztatása és csupán csak az ötödik helyre került a nyugdíjas évekre való felkészülés.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Használjuk ki az államilag is támogatott nyugdíjcélú megtakarításokat

Hazánkban három különböző nyugdíjcélú megtakarítást is támogat az állam, mind a három esetében 20 százalékos személyi jövedelemadó jóváírásban részesülhetünk befizetéseink után. Emellett természetesen a megtakarítás maga is termel hozamokat, ami befizetések nélkül is hozzáadódik a megtakarításainkhoz. Természetesen mind a három konstrukciónak vannak előnyei és hátrányai, és az is eltérő, kinek melyik lehet a legjobb nyugdíjcélú megtakarítás:

  •  Önkéntes Nyugdíjpénztár (ÖNYP)
  •  Nyugdíj-előtakarékossági Számla (NYESZ)
  • Nyugdíjbiztosítás

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?