15 °C Budapest
Jön a nyugdíj: kinek hoz több pénzt a postás holnap?

Jön a nyugdíj: kinek hoz több pénzt a postás holnap?

2015. szeptember 10. 06:01

Pénteken érkezik a szeptemberi nyugdíj. Sokaknak azonban több pénzt visz a postás, vagy több érkezik a számlájára, mint eddig: mutatjuk, ki kap 8 ezerrel, sőt, akár 17 ezerrel többet!

8 550 forinttal, sőt, akár 17 100 forinttal is többet kaphat sok nyugdíjas pénteken, a szeptemberi nyugdíjjal. Konkrétan azok, akiknek férje, édesapja 1938 és 1945 között esett el, tűnt el a II. világháborúban - és időben kérvényezték a nyáron megítélt támogatást.


Júniusban döntött arról a parlament, hogy anyagi támogatást kaphatnak azok a hadiözvegyek és hadiárvák, akiknek férje, édesapja 1938. november 2. és 1945. május 9. között a magyar királyi honvédség és csendőrség kötelékében szolgált és elesett.

A támogatás mértéke a mindenkori minimálnyugdíj 30 százaléka, jelenleg 8 550 forint, amit a jogosult élete végéig, havonta megkap.

A lépés mintegy

20 ezer embert érint,

életkorukból fakadóan legtöbbjük nyugdíjas. A törvény hatályát kiterjesztik azokra is, akik 1947-ben elveszítették magyar állampolgárságukat - így több ezer embert érinthet a javaslat a határon túl is.

A támogatást július közepétől lehetett kérni: a Pénzcentrum információi szerint sokan jelentkeztek is a kormányhivataloknál, így sokaknak már el is bírálták a kérvényét. Ők kapnak mostanában levelet arról, hogy a szeptemberi nyugdíjjal érkezik a pluszpénz is.

Úgy tudjuk, hogy azoknak, akiknek augusztustól állapították meg a jogosultságot, azok szeptemberben az augusztusi 8 550 forintot is megkapják, így nekik a következő napokban 17 100 forintot visz majd a postás (vagy utalnak a bankszámlájukra).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Senki nem késett el, a támogatást folyamatosan lehet igényelni

  • a lakóhely szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatalában,
  • külföldön élő és Magyarországon lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkező kérelmező esetében Budapest Főváros Kormányhivatalánál.

Mivel lehet igazolni, hogy jogosultak vagyunk?

Az eljárás során a jogosultság hadi eredetét egykorú

  • szolgálati,
  • katonai,
  • kórházi iratokkal
  • hatósági igazolásokkal (például halotti anyakönyvi kivonattal),

ezek hiányában más hitelt érdemlő módon - például vöröskeresztes papírokkal - kell igazolni.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?