150 ezer férfi mehet korkedvezménnyel nyugdíjba

150 ezer férfi mehet korkedvezménnyel nyugdíjba

2015. július 15. 10:35

A férfiakra is kiterjeszthetik a kedvezményes korengedményes nyugdíjat, legalábbis a Kúria nem zárkózott el egy ilyen értelmű népszavazás engedélyezésétől. Jelenleg több mint 120 ezer olyan nő van, aki a nyugdíjkorhatár elérése előtt ment nyugdíjba - írja a Napi.hu.

A Kúria engedélyezte, hogy népszavazást tarthassanak a korkedvezményes nyugdíj férfiakra való kiterjesztéséről. Függetlenül attól, hogy sikeres lesz-e a népszavazási kezdeményezés vagy sem, a döntés kimondja, hogy a kérdésben esélyegyenlőségi problémák vannak - vagyis a jogalkotóknak előbb-utóbb lépni kell az alkotmányosság érdekében.

Alapjaiban írná át a rendszert, ha a kedvezményt a férfiakra is kiterjesztenék, igaz, a gyermeknevelési kedvezmények miatt - amit a férfiak érthető okokból nem vehetnek igénybe, az apás gyest pedig csak a 2000-es években vezették be.

Az ONYF szerint az első évben akár már 150 ezer férfit is helyzetbe hozhat, vagyis ha bevezetnék, akkor alsó hangon 150, de akár évi plusz 200 milliárd forintos kiadással járna.

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24