Sok nyugdíjast érint! Fontos hírt közölt az államtitkár

Sok nyugdíjast érint! Fontos hírt közölt az államtitkár

2014. november 8. 10:02

Miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a héten visszavonta a Széchenyi István Hitelszövetkezet működési engedélyét, a pénzintézet ügyfeleinek nyugdíját a korábbi esetekhez hasonlóan a posta kézbesíti, az adóhatóság pedig méltányos lesz az adójukat a történtek miatt fizetni nem tudókkal szemben - mondta Németh Lászlóné, a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár.

Németh Lászlóné kiemelte: a betétesek kártalanítása három héten belül megkezdődhet, az ügyfelek mindenről időben tájékoztatást kapnak.

A törvény alapján a Széchenyi István Hitelszövetkezetnél végzett átvizsgálás súlyos pénzügyi problémákat és működési szabálytalanságokat tárt fel, az MNB ezért visszavonta az intézmény működési engedélyét - emlékeztetett az államtitkár.

Németh Lászlóné elmondta, hogy a közel 6 ezer betétes kártalanítását az Országos Betétbiztosítási Alap fogja végezni a 100 ezer eurót, azaz a mintegy 31 millió forintot meg nem haladó megtakarítások esetében. Az ügyfelek körében mindössze tizenegy néhány olyan magánszemély van, akik esetében a betétek nagysága meghaladja az OBA által biztosított kártalanítási összeghatárt - fűzte hozzá.

Elmondta azt is, hogy a jövedelmek készpénzben vagy más számlára utalással igényelhetők a munkáltatónál.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az év vége előtt feláll az a garanciaközösség, amelynek eredményeképpen egy minden eddiginél stabilabb és átláthatóbb hitelintézeti szövetség jön létre Magyarországon - hangsúlyozta Németh Lászlóné.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?