Benjamin Franklin. Qualitative portrait from 100 dollars banknote

Féltve őrzött titkukról vallottak a rejtőzködő milliárdosok: igy szedték össze vagyonukat, bárki előtt ott a lehetőség

2024. május 27. 10:44

Egy kutatás során több milliárdos is azt vallotta: vagyonuk növekedéséhez hozzájárult a felesleges kiadások csökkentése, például a feldolgozott élelmiszerek, olcsó termékek, nagyjavítások helyett új vásárlása, kültéri munkák kiszervezése és a lottószelvények elkerülése. .

Egy ötéves kutatás során 233 milliomos szokásait és gondolkodásmódját vizsgálták, akik különböző háttérrel és tapasztalatokkal rendelkeztek. Mindannyiuk éves bruttó jövedelme meghaladta a 160 000 dollárt (kb. 57 millió forint), míg nettó vagyona legalább 3,2 millió dollár (kb. 1,1 milliárd forint) volt - írja a CNBC.

A kutatás fő célja az volt, hogy feltárja, mire költik pénzüket és milyen pénzügyi döntéseket hoznak a leggazdagabbak. A megfigyelések alapján azonosítottak öt kulcsfontosságú területet, amelyekre a dollármilliomosok nem költötték a pénzüket:

Feldolgozott és csomagolt élelmiszerek: a megkérdezettek többsége elkerülte a rossz minőségű, feldolgozott élelmiszereket, helyettük bio- vagy egészséges alternatívákat választva. Gyakran vásároltak helyi termelőktől és piacokról, amelyek magas minőségű termékeket kínáltak.

Olcsón előállított termékek: A résztvevők kerültek az olcsó divattrendeket és rossz minőségű bútorokat. Ehelyett inkább minőségi darabokba fektettek be otthonukba és ruhatárba, amelyek hosszú távon gazdaságosabbak.

Nagyobb otthoni vagy autójavítások: Sokan úgy döntöttek, hogy inkább teljes cserét végeznek például a tetőn vagy háztartási gépeken, ahelyett hogy drága javításokra költenének. Úgy vélték, hogy egy új termék hosszabb ideig tartós marad.

Kültéri szerszámok és felszerelések: Ahogy nőtt a vagyonuk, sokan felhagytak a kültéri munkák saját kezelésével és inkább kertészeket fogadtak fel. Ezáltal időt spóroltak meg maguknak más tevékenységekre.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Lottószelvények: A szerencsejátékot kerülve sok milliomos abbahagyta a lottószelvények vásárlását még akkor is, amikor már meggazdagodtak. Úgy vélték, hogy a lottónyeremény esélye túl csekély ahhoz képest, hogy érdemes legyen befektetni.

Összegezve a kutatás azt mutatta ki, hogy a dollármilliomosok tu datos pénzköltési szokásaik révén képesek voltak vagyonukat növelni és fenntartani. Az általuk elkerült dolgok közös jellemzője az volt, hogy hosszú távon többet takarítottak meg általuk, ami lehetővé tette számukra az anyagi biztonság megszerzését és megőrzését.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 24. 20:26
A Media1 még a hétvégén e-mailben feltett néhány kérdést Magyar Péternek, a Tisza Párt alelnökének,...
Bankmonitor  |  2024. június 24. 16:26
Napvilágot láttak a végleges pályázati feltételek, júliustól már tényleg elstartolhat az új otthonfe...
Kiszámoló  |  2024. június 24. 11:51
Magyarország a nyolcvanas-kilencvenes években az elmaradottsága okán kimaradt a csekkes fizetésből é...
MNB Intézet  |  2024. június 24. 10:27
2024 kiemelkedően fontos esztendő a Magyar Nemzeti Bank életében, ugyanis idén ünnepli fennállásának...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem