20 °C Budapest
forints

Két kézzel szórják most az ingyenpénzt a magyar bankok: bárki lecsaphat rá, pár lépés az egész

2023. szeptember 24. 11:28

A bankok közül egyre több kínál akár 30-35 ezer Ft jóváírást akkor, ha náluk nyitunk számlát. Azt is mind többen jutalmazzák, ha másoknak ajánljuk a szolgáltatásaikat, ilyenkor nekünk, vagy velünk együtt a banknál újonnan számlát nyitónak is érkezhet pénz. A Bankmonitor szakértői megnézték, melyik bank mekkora összeget kínál jelenleg azért, hogy mellette tegyük le a voksunkat.

A bankok óriási erőfeszítéseket tesznek azért, hogy minél többen vezessenek náluk bankszámlát. Ennek oka nem csupán az, hogy a számlavezetés bevételt jelent számukra, hanem a meglévő ügyfeleknek nagyobb eséllyel tudnak egyéb termékeket – személyi kölcsön, lakáshitel, Babaváró kölcsön, folyószámla-hitel stb. – értékesíteni.

Ennek egyik eszköze az, amikor egyösszegű jóváírást adnak azoknak, akik újonnan nyitnak számlát náluk, de az is előfordul, hogy bizonyos tevékenységekre – például bankkártyás vásárlás – meghatározott összegű kedvezményt érnek. Ajánló programokkal is sok helyütt találkozhatunk, ilyenkor az ajánló, vagy az ajánló és az újonnan számlát nyitó személy kap pénzt. Összeállításunkban ez utóbbiakkal azonban nem foglalkozunk.

Bár az akár 30 000 – 35 000 Ft egyszeri jóváírások csábítóak, mindenképpen érdemes alaposan megnézni az adott számlához kapcsolódó díjakat és szolgáltatásokat, így azt javasolják, hogy ne ez legyen az egyetlen választási szempont.

Egy számla havi szinten átlagos használat mellett 3 000 – 4 000 Ft havi kiadást jelent a Bankmonitor számításai szerint, miközben elérhetők olyan ingyenes számlák is, amelyeknél gyakorlatilag költségmentes a bankolás.

Ingyenes bankszámlák

A Bankmonitor szakértői öt olyan bankszámlát találtak – UniCredit Partner Aktív Zéró, Erste Privilégium 2.0 Partner, Raiffeisen Premium Gold 2.0, Raiffeisen Premium Select Számlacsomag, CIB ECO bankszámla – amelyek meghatározott feltételek teljesítése esetén valóban ingyenesek, vagyis a számlavezetésen túl az utalások, a csoportos beszedési és állandó átutalási megbízások, valamint a bankkártya is díjmentes. (Fontos, hogy az utalások után a tranzakciós illetéket sem számolják fel.) Ezek közül az Erste Privilégium 2.0 Partner számla jelenleg kizárólag a Bankmonitoron keresztül érhető el, míg a CIB ECO teljes ingyenességéhez ugyancsak az kell, hogy a Bankmonitoron keresztül igényeljék. A fenti ingyenes számlák közül a UniCredit Mobil Aktív Plusz és az Erste Privilégium 2.0 Partner számlák nyitásakor ráadásul még jóváírás is járhat.

UniCredit Bank: 35 000 Ft

Amennyiben Mobil Aktív Plusz vagy Ikon Plusz számlacsomagot nyitsz 2023. november 30-ig az UniCredit Banknál, az előbbihez Mastercard Standard, az utóbbihoz pedig Mastercard Gold betéti kártyát rendelsz, aktiválod az mBanking mobilalkalmazást, valamint vállalod, hogy az előbbire legalább 300 000 Ft, míg az utóbbira legalább 400 000 Ft jövedelem érkezik a következő hónaptól, akkor 35 000 Ft jóváírást kaphatsz. Amennyiben az akció időszaka alatt (2023. november 30-ig) kezdeményezed a bankszámla zárását, abban az esetben a jóváírást vissza kell fizetned.

Gránit Bank: 30 000 Ft

30 000 Ft jóváírást ad a Gránit Bank 5 munkanapon belül akkor, ha szelfivel nyitsz bankszámlát, hozzájárulsz a marketing célú megkeresésekhez, 60 napon belül aktiválod a Gránit eBank alkalmazást, illetve 3 alkalommal sikeresen vásárolsz bankkártyával minimum 1 000 Ft értékben.

A szelfis számlanyitáshoz szükséged lesz egy NFC-kapcsolattal rendelkező mobiltelefonra, valamint egy chippel ellátott új típusú (2016. január 1. után kiállított) személyazonosító igazolványra. Amennyiben ezekkel rendelkezel, akkor először is töltsd le a Gránit eBank applikációt, válassz bankszámlát és bankkártyát, fotózd le a személyi igazolványodat és a lakcímkártyádat, fogadd el a szerződési feltételeket, majd azonosítsd magad egy szelfi videóval.

Erste Bank: 30 000 Ft

Amennyiben az akció időtartama alatt online nyitott lakossági forint bankszámlád mellé betéti bankkártyát is igényelsz a számlanyitással egyidejűleg, és ezt a hónap végéig aktiválod is, akkor a bank a számlanyitást követő második hónap végéig egyszeri 30 000 Ft díjkedvezményt ad. Ha a számlanyitást követő 24 hónapon belül a számlát megszünteted, akkor a már megkapott kedvezmény összegével a bank a számlát megterheli.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az akár 3 évig ingyenes Erste Privilégium 2.0 Partner számla választásával is bezsebelheted a 30 000 Ft jóváírást. Ennél a számlánál nincs számlavezetési díj, tranzakciós illeték, átutalási díj, éves kártyadíj, illetve a jogszabályban biztosított ingyenes, akár havi 150 000 Ft összegű készpénzfelvételi lehetőséget is kihasználhatod.

Raiffeisen Bank: 30 000 Ft

Amennyiben szeptember 29-én 12 óráig promóciós bankszámlát nyitsz online vagy bármelyik Raiffeisen bankfiókban 1 év hűségidővel, úgy 30 000 Ft jóváírást kapsz legkésőbb 2023. október 31-ig erre a számládra. Ebben a promócióban jelenleg a Díjnyertes Számla, az Aktivitás 3.0 Számla, a Mindennapok 2.0 Számlacsomagok, a Premium Gold 2.0 Számlacsomag és a Premium Select Számlacsomag van benne, vagyis ezek nyitásakor jár a fenti kedvezmény. A fiataloknak szóló Yelloo Számla nyitásához 20 000 Ft értékű Alza kupont ad a bank.

CIB Bank: 5 000 Ft

Amennyiben CIB ECO Start Bankszámlát (7 és 14 éves kor között elérhető), vagy CIB ECO FirstStep Bankszámlát (14 és 18 éves kor között elérhető) nyitsz a gyerekednek 2023. szeptember 30-ig, akkor a bank 5000 Ft-ot fog azon jóváírni. A kifizetés legkésőbb a számlanyitást követő hónap 15. munkanapjáig meg fog történni. Amennyiben a számla 1 éven belül megszűnik, akkor a jóváírást a bank részére vissza kell fizetni.

K&H Bank: akár 40 000 Ft

Amennyiben szeptember 30-ig nyitsz a K&H Banknál Ifjúsági Számlacsomagot, Minimum Plusz Számlacsomagot, Kényelmi Plusz Számlacsomagot, Okos Kényelmi Plusz Számlacsomagot, prémium vagy privát ügyfélként Prémium Számla- és Szolgáltatáscsomagot, vagy kiemelt privát ügyfélként Privát Banki Forintszámlát, akkor akár 40 000 Ft jóváírást is kaphatsz. Ehhez az első 2 hónapban a számlához tartozó digitalizált bankkártyáddal legalább 400 000 Ft értékben kell fizetned, ugyanis a költés 10%-a lesz a jóváírás. Vagyis nem egyszeri kifizetésről van szó!

Feltétel még ugyanakkor az is, hogy a bank bombázhasson a marketingcélú megkereséseivel, valamint a számlanyitást követő hónap végéig minimum 150 000 Ft jóváírásnak kell érkeznie a számlára.

MBH Bank: 20 000 Ft Budapest Park utalvány

Ha 2023. december 29-ig MBH Diákhitel számlát nyitsz fiókban vagy MBH Videobankon keresztül, akkor 20 000 Ft értékű Budapest Park utalványt kapsz. Egy személy kizárólag egy utalványt kaphat, függetlenül attól, hogy mennyi számlát nyit a banknál. Az utalvány 2024. december 30-ig használható fel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm