2 °C Budapest
White german oldtimer car stands on gravel road

Még mindig megvan a miniszter legendás Wartburgja: vagyonukról vallottak a magyar top politikusok

2023. február 1. 08:59

Lakáskiadásból is van bevétele Novák Katalin köztársasági elnöknek, Orbán Viktor pedig 14 milliós megtakarítást vallott be friss nyilatkozatában. Pintér Sándor belügyminiszternek még mindig megvan a Wartburgja, Lázár János újabb földeket vásárolt, Varga Mihály pedig hitelt vett fel. A friss bevallása szerint Gyurcsány Ferencnek több százmilliója van értékpapírban, de Matolcsy György takarékbetétjében is 100 millió van. A vagyonbevallásokból szemezgettünk.

14 millió forint megtakarítást vallott be Orbán Viktor a friss vagyonnyilatkozatában. A kormányfőnek megvan még a felcsúti háza és a XII. kerületi lakásban a fele tulajdona. autója, hajója, repülője és egyéb ingósága nincs, céghez sincs köze, magántőkealapban sincs pénze bevallása szerint. Miniszterelnökként bruttó 3,5 millió forintot keres, amire rájön még az 1,3 milliós képviselői alapilletmény, viszont pártelnöki tisztségéért nem vesz fel fizetést.

Rogán Antal a beszámolója szerint 245 millió forintot tart takarékbetétben, 15,9 millióval tartozik egy magánszemélynek. Miniszteri és képviselői fizetése mellett havi 24 milliót kapott tavaly a találmánya hasznosítási díjaként.

Novák Katalin köztársasági elnök 42 millió forint megtakarítást vallott be. Az államfőnek nyolc ingatlanja van Budapesten, Szegeden és Balatonlellén, egyikben sem lakik életvitelszerűen, hiszen a Béla király úti köztársasági elnöki rezidenciába kellett költöznie megválasztása után. Egyik lakását bérbe adja, 200 ezer és 500 ezer forint közötti összeget kap ezért.

Szijjártó Péternek értékpapírokban a bevallása szerint 2,9 millió forintja van, bankszámláján 27,4 millió forintot tart. 30 millió forinttal tartozik a családjának, és a miniszteri fizetés mellett a Széchenyi Egyetem kuratóriumi tagjaként bruttó havi 1-5 millió forint közötti összegű jövedelemhez jut.

Varga Mihály pénzügyminiszternek a tavalyi bevallása szerint nem volt adóssága, most viszont a friss dokumentum szeirnt tetemes összeggel tartozik: egy bank felé 1,6 millióval, magánszemélyeknek pedig összesen 57,5 millió forinttal adós. Állampapírban 10 millió forintot tart, részvényben 8,5 millió forintja van. Miniszteri juttatása mellett az Óbudai Egyetemet irányító Rudolf Kálmán Alapítvány kuratóriumi elnökeként havi bruttó 1-5 millió forint plusz jövedelemhez jut. A II. kerületi és karcagi ingatlanjai mellett tavaly egy gyenesdiási családi ház tulajdonosa is lett fele részben.

Pintér Sándornak az OTP-nél van 14 millió forint megtakarítása, 44 610 eurója és 514 ezer 137 eurója, az MKB-nál 17 millió forintja, 8 638 eurója és 6 478 dollárja, készpénzben 10 millió forintot tart. A belügyminiszternek tartoznak egy cég eladása után 500 millió forinttal, emellett 605 millió forint családi/baráti kölcsönt adott. A második kerületben három lakása és egy családi háza van, Siófokon egy több mint kétszáz négyzetméteres házat, Szigetmonostoron egy nyaralót és Szihalmon egy telket és egy nyaralót jelölt meg. A legendás Wartburgja is megvan még, más járművet, nagyobb értékű ingóságot nem jelölt meg.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter 90 millió forint megtakarítást vallott be állampapírban, emellett 30 milliós baleset-, 20 milliós egészség- és 50 milliós életbiztosítása van. 3 milliót tart készpénzben, a számláján 5,9 millió forint volt a bevalláskor.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Lázár Jánosnak rengeteg földbirtoka van, minden bizonnyal övé a leghosszabb vagyonbevallás, számos pótlappal fért csak ki a 39 részben vagy egészben a nevén lévő ingatlan. A miniszternek 20 milliója van készpénzben, 8 millió a bankszámláján, magánszemély felé 55 millióval tartozik, egy banknak pedig 57,7 millió forinttal. Földbérletből havi 1-5 millió közötti összeg folyik be neki a képviselői és miniszteri fizetése mellé.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke örökölt egy 28 négyzetméteres üdülőegységet Csopakon. 18,3 millió forint értékű államkötvénye van, takarékbetétben 100 millió forintot tart. Bankszámlán 19,6 millió forintot tart, egyedüli jövedelemforrásként az MNB elnökségért járó fizetését jelölte meg.

Szalay-Bobrovincky Kristóf honvédelmi miniszternek 773 millió forint van a bankszámláján és egymillió forintja van devizában. Emellett 100 milliós követelése van, de egy 58,5 milliós banki tartozást is megjelölt. Részvényes a London Capital nevű cégben, amiből havi több mint bruttó 5 milliós jövedelme van. 

Gyurcsány Ferenc a friss bevallása szerint 461 milliót tart értékpapírokban, emellett van 58 millió forint banki hitele. Bruttó 1–5 millió forint közötti összeget kap havonta az Altus Portfólió Kft. után, emellett képviselői fizetését is felveszi.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 19. 00:16
Az Európai Parlament múlt héten elfogadott, az európai médiaszabadságról szóló rendelete (European M...
Bankmonitor  |  2024. március 18. 16:52
A 2024-ben elérhető állami támogatások nem titkolt célja a gyermekvállalás ösztönzése. A CSOK Pluszt...
Holdblog  |  2024. március 18. 06:18
A 2023-as év egyik fontos meglepetése a diszkont kereskedők gyenge forgalma volt. Ezt a jelenséget v...
Kiszámoló  |  2024. március 17. 17:16
A Boeing repülőgépgyártónak nincsenek jó napjai mostanában, szinte minden napra jut egy hír, hogy sz...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem