9 °C Budapest
Videó: újra eljött a Bróker Marcsik ideje, figyelni kell, hova teszed a pénzed

Videó: újra eljött a Bróker Marcsik ideje, figyelni kell, hova teszed a pénzed

2020. május 4. 10:01

Mi történik most a pénzügyi világban? Hol van jó kézben a pénzünk, kik bizonyítottak a piacon mint portfóliókezelők? Milyen tőkepiaci mozgásokat tapasztalnak a szakértők? Mit léptek a befektetők az elmúlt hónapokban, és miért érdemes alaposan megnézni, hogy kire bízzuk a pénzünket? Többek között erről is kérdeztük videóinterjúnkban Pallos Noémit, a Diófa Alapkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettesét.

A befektetési szakember szerint elsősorban az ugrásszerűen megnövekedett munkanélküliség az a jelenség, ami most meghatározza a személyes pénzügyi kilátásokat - persze ez sem érint mindenkit egyformán.

Azoknak viszont, akik tudnak és szeretnének is megtakarítani, érdemes odafigyelni egyrészt arra, hogy milyen eszközökbe teszik a pénzüket, milyen portfóliót állítanak össze, másrészt pedig - a korábbi tapasztalatokból kiindulva - arra is, hogy mennyire megbízható az a szolgáltató, akire a pénzüket bízzák.

A pénzügyi válsághelyzetek idején ugyanis sokkal csábítóbbak az irreálisan magas hozamot, túlzottan kedvező kondíciókat ígérő befektetések. Tudatos tervezéssel persze a mostanihoz hasonló gazdasági vészhelyzetekre is fel lehet készülni, de ehhez érdemes szakemberre bízni a pénzünket, aki tud javasolni stabil befektetési terméket, legyen szó állampapírról vagy akár ingatlanalapról.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 17. 19:27