6 °C Budapest
Nincs ingyen az azonnali átutalás sem: rengeteget bukhatsz, ha erre nem figyelsz

Nincs ingyen az azonnali átutalás sem: rengeteget bukhatsz, ha erre nem figyelsz

2020. március 7. 13:00

Már előrelátható volt, hogy ahogy elindul az azonnali fizetési rendszer Magyarországon, a bankok új, az MNB által is javasolt elektronikus számlacsomagokat, illetve a meglévő díjcsomagokat kiegészítő ajánlatokat dolgoznak majd ki. Valószínű volt, hogy új számlacsomagok "nagy számú" ingyenes átutalást tartalmazhatnak, már meg is jelent egy ilyen ajánlat a piacon. 

Az azonnali fizetési rendszer bevezetése többször halasztásra került, hogy a pénzintézetek felkészülhessenek az átállásra. A bankszektor több tíz milliárd forintot fordított a rendszer kiépítésével kapcsolatos informatikai fejlesztésekre. Az AFR teljesen át is alakíthatja a lakossági ügyfelek pénzkezelési szokásait, mert az, hogy hétköznapi utalások szinte azonnal megérkeznek, nemcsak a gazdagásot teszi hatékonyabbá hosszú távon, hanem az új rendszer valódi kihívója lehet minden készpénzes fizetésnek. 


Egy új korszak veszi kezdetét azzal, hogy bevezetésre kerülnek olyan lakossági "elektronikus" számlacsomagok, amelyek fogyasztóbarát fix díjért "igen nagy számú" elektronikus átutalást tartalmaznak majd, hiszen ez hatalmas lépést fog jelenteni a teljes készpénzmentesség felé vezető úton. 

Az egyik első fecske

Az Azonnali Fizetési Rendszer indulásához kapcsolódva bevezetésre kerül egy Digitális Plusz elnevezésű lakossági bankszámlacsomag, amellyel a számlatulajdonosok korlátlan számú azonnali forint átutalást indíthatnak.

A legkedvezőbb számlacsomagot keresed? Találd meg a Pénzcentrum kalkulátorával!

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A GRÁNIT Bank digitális bankként elkötelezett a pénzügyek intézését egyszerűbbé, kényelmesebbé és gyorsabbá tevő innovációk mellett, ezért egy új feltétel nélküli, kedvezményes csomagáras bankszámlával kívánja segíteni az elektronikus fizetési módok magyarországi elterjedését

- mondta Hegedüs Éva, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója. A banknak ez a második olyan csomagáras számlacsomagja, amely havi fix díjért korlátlan számú ingyenes tranzakciót nyújt. Az elsősorban prémium igényekre szabott csomagáras Bajnok Plusz számlacsomag volt az első, amely 2013. augusztusa óta lényegében változatlan kondíciókkal érhető el, olyan további ingyenes szolgáltatásokkal, mint a havi 4 db limit nélküli díjmentes ATM pénzfelvétel, vagy az első évben ingyenes bankkártya. Ez a csomagáras számlacsomag azon ügyfelek számára elérhető, akik havonta legalább 280 ezer forint jövedelmet utalnak a bankszámlára. 

Az új Digitális Plusz bankszámla különlegessége, hogy havi 890 Ft-os díj befizetése esetén, jövedelem előírás és bármilyen más feltétel nélkül azonnal igényelhető. Ezt a lakossági bankszámlát is - mint az összes többi lakossági számlacsomagot a ennél a banknál - online lehet igényelni, és a szerződést videóhívás keretében akár azonnal meg is lehet kötni. Ebben az évben az új számlák 60 százaléka digitális csatornán keresztül nyílt meg, ami csaknem 10 százalékponttal haladja meg a tavalyi értéket. 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 13. kedd
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 13. 11:55