18 °C Budapest

Nincs ingyen az azonnali átutalás sem: rengeteget bukhatsz, ha erre nem figyelsz

2020. március 7. 13:00

Már előrelátható volt, hogy ahogy elindul az azonnali fizetési rendszer Magyarországon, a bankok új, az MNB által is javasolt elektronikus számlacsomagokat, illetve a meglévő díjcsomagokat kiegészítő ajánlatokat dolgoznak majd ki. Valószínű volt, hogy új számlacsomagok "nagy számú" ingyenes átutalást tartalmazhatnak, már meg is jelent egy ilyen ajánlat a piacon. 

Az azonnali fizetési rendszer bevezetése többször halasztásra került, hogy a pénzintézetek felkészülhessenek az átállásra. A bankszektor több tíz milliárd forintot fordított a rendszer kiépítésével kapcsolatos informatikai fejlesztésekre. Az AFR teljesen át is alakíthatja a lakossági ügyfelek pénzkezelési szokásait, mert az, hogy hétköznapi utalások szinte azonnal megérkeznek, nemcsak a gazdagásot teszi hatékonyabbá hosszú távon, hanem az új rendszer valódi kihívója lehet minden készpénzes fizetésnek. 


Egy új korszak veszi kezdetét azzal, hogy bevezetésre kerülnek olyan lakossági "elektronikus" számlacsomagok, amelyek fogyasztóbarát fix díjért "igen nagy számú" elektronikus átutalást tartalmaznak majd, hiszen ez hatalmas lépést fog jelenteni a teljes készpénzmentesség felé vezető úton. 

Az egyik első fecske

Az Azonnali Fizetési Rendszer indulásához kapcsolódva bevezetésre kerül egy Digitális Plusz elnevezésű lakossági bankszámlacsomag, amellyel a számlatulajdonosok korlátlan számú azonnali forint átutalást indíthatnak.

A legkedvezőbb számlacsomagot keresed? Találd meg a Pénzcentrum kalkulátorával!

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A GRÁNIT Bank digitális bankként elkötelezett a pénzügyek intézését egyszerűbbé, kényelmesebbé és gyorsabbá tevő innovációk mellett, ezért egy új feltétel nélküli, kedvezményes csomagáras bankszámlával kívánja segíteni az elektronikus fizetési módok magyarországi elterjedését

- mondta Hegedüs Éva, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója. A banknak ez a második olyan csomagáras számlacsomagja, amely havi fix díjért korlátlan számú ingyenes tranzakciót nyújt. Az elsősorban prémium igényekre szabott csomagáras Bajnok Plusz számlacsomag volt az első, amely 2013. augusztusa óta lényegében változatlan kondíciókkal érhető el, olyan további ingyenes szolgáltatásokkal, mint a havi 4 db limit nélküli díjmentes ATM pénzfelvétel, vagy az első évben ingyenes bankkártya. Ez a csomagáras számlacsomag azon ügyfelek számára elérhető, akik havonta legalább 280 ezer forint jövedelmet utalnak a bankszámlára. 

Az új Digitális Plusz bankszámla különlegessége, hogy havi 890 Ft-os díj befizetése esetén, jövedelem előírás és bármilyen más feltétel nélkül azonnal igényelhető. Ezt a lakossági bankszámlát is - mint az összes többi lakossági számlacsomagot a ennél a banknál - online lehet igényelni, és a szerződést videóhívás keretében akár azonnal meg is lehet kötni. Ebben az évben az új számlák 60 százaléka digitális csatornán keresztül nyílt meg, ami csaknem 10 százalékponttal haladja meg a tavalyi értéket. 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2023. március 23. 06:56
Már elérhető az ESZJA felületén a magánszemélyek 2022-es évi adóbevallási tervezete. Mindazoknak, ak...
Holdblog  |  2023. március 23. 05:00
Közel huszonöt éve írta Jeff Bezos az első levelét az Amazon részvényeseinek. A vállalat éppen akkor...
MEDIA1  |  2023. március 22. 22:57
A stúdióvendég rosszullétét követően azonnal megszakították a televízió adását.
MNB Intézet  |  2023. március 22. 10:24
Mint minden technológiai forradalom, úgy a zöld és digitális átállás megvalósítása is bizonyos nyers...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?