16 °C Budapest

Rengeteg pénzt igényelhetnek vissza ezek az OTP-sek: csak néhány napjuk maradt

2019. május 15. 20:31

Rekordösszegű, összesen 4,7 milliárd Ft adó-visszatérítésre jogosultak az OTP Egészségpénztár, illetve az OTP Nyugdíjpénztár tagjai 2018-as egyéni befizetéseik után. A két pénztár ezért arra bíztat mindenkit, hogy éljenek az adó-visszatérítés lehetőségével, ami az egyéni befizetések mértékétől függően akár 150 000 Ft is lehet. Kedvező változás érinti a jövő évi bevallást, már a 2019-es munkáltatói hozzájárulások után is jár a 20 százalékos adó-visszatérítés a tagok számára.

A pénztártagok egyéni befizetéseik után 20 százalékos adó-visszatérítésre jogosultak, melynek pontos összegéről, de legfeljebb 150 000 forintról az OTP Egészségpénztár és az OTP Nyugdíjpénztár még az év elején küldött tájékoztatást minden tagjának. 2018-ban az előző évhez képest majd 17 százalékkal 4,03 milliárd forintról 4,7 milliárd forintra nőtt a visszatéríthető összeg nagysága a két pénztárnál a tavalyi évi rekordösszegű egyéni befizetéseknek köszönhetően.

Az OTP Nyugdíjpénztár tagjai így összesen 3,3 milliárd Ft adó-visszatérítésre lehetnek jogosultak, ami a 2018-ban a pénztárhoz beérkezett összesen 16,5 milliárd forintnyi egyéni befizetésből számítódik. A pénztárnál az egyéni befizetések adták az összes befizetés volumenének 70 százalékát 2018-ban.

A tavalyi évben az OTP Nyugdíjpénztárhoz érkező egyéni befizetéseknek köszönhetően 13,7 százalékkal, összesen több mint 400 millió forinttal nőtt az adó-visszatérítések maximális kiutalható összege. Fontos feltétele azonban a visszatérítés folyósításának, hogy a pénztártagjaink adóbevallásukon rendelkezzenek erről. Bízom abban, hogy a visszautalt összegek minden egyes nyugdíjpénztári tag számára hozzájárulnak egy eredményes nyugdíjcélú befektetéshez

- mondta el Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

Az OTP Egészségpénztár esetében 2017-ről 2018-ra mintegy 24 százalékkal emelkedett a visszaigényelhető összeg nagysága, így most a pénztártagok 1,4 milliárd Ft összegű adó-visszatérítésre lehetnek jogosultak, ami az egyéni befizetések összegében történt ugrásszerű növekedésnek köszönhető.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"Rekordéven vagyunk túl az OTP Egészségpénztárnál, ennél fogva a pénztártagok rekordösszegű adó-visszatérítésre jogosultak 2018-as egyéni befizetéseik után. Érdemes hangsúlyozni azonban, hogy az idei évtől kezdve már a munkáltatói befizetések után is jár a 20 százalékos adó-visszatérítés, így jövőre még több pénztártagunk egészségmegőrzésében tudunk majd támogatást adni." - emelte ki Studniczky Ferenc, az egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

Fontos határidő közeleg

Már csak néhány napig nyilatkozhatnak azok a tagok, akiknek a 2018-as évben volt egyéni befizetésük nyugdíjpénztári és/vagy egészségpénztári számlájukon és így jogosultak a törvényileg meghatározott 20 százalékos adó-visszatérítésre, ugyanis a NAV május 20-ig fogad még el kiegészítéseket az adóbevallásokhoz kapcsolódóan. A visszatérítésről minden esetben rendelkezniük kell a pénztártagoknak, akár maguk, akár a NAV készíti a bevallásukat. A hibátlanul kitöltött és beküldött adóbevallás elfogadása után 30 napon belül a választott pénztári számlára írják jóvá az adó-visszatérítés összegét.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem