13 °C Budapest
Ezt is megéltük: újra pénzt kunyerál az interneten a legendás magyar énekes

Ezt is megéltük: újra pénzt kunyerál az interneten a legendás magyar énekes

2017. december 26. 16:00

Sickratman, azaz Paizs Miklós újfent a nyilvánossághoz fordult, mivel elköltözik családjától, és a jövőben is csak alkotással szeretne foglalkozni, így pedig pénzre van szüksége. Családjával azért romlott meg a kapcsolata állítása szerint, mert szégyellik, hogy tavaly februárban a nyilvánosságtól kért anyagi segítséget.

A Blikk szúrta ki, hogy újra a nagyközönséghez fordult pénzért Paizs Miklós énekes, a Belga zenekar egykori tagja, aki Sickratman néven vált ismertté. A művész már 2016-ban is hasonlót tett, akkor több mint négymillió forint gyűlt össze neki. Azt a pénzt azóta elköltötte, ám most fontos fordulat előtt áll az élete.

Családja rosszul viselte ugyanis, hogy 2016-ban az interneten koldult pénzt, a művész Facebookon közölt írása szerint

szűkkörömben megjelent ugyanis a szégyen dimenziója, hogy én hogy alázhattam így meg magam stb., illetve született egy javaslat, hogy költözzek el, ha már úgyis van pénzem (...) maradtam, tűrtem, hátha lenyugszanak a kedélyek. Dehát nem. Úgyhogy január első hetében elköltözöm egy nyaralóba, ahol szándékaim szerint tartalmas szerzetesi életet kezdek.

Ennek a szerzetesi életnek része lenne a stúdiózás, a nemezművészkedés, a tanulás és a gyakorlás is, és ehhez keres finanszírozókat az énekes. A sztár úgy gondolja, hogy "se nem mellőzött, se el nem ismert, csak anyagilag nem megbecsült". A posztban azt is hozzáteszi, hogy fogsorának megjavítása 400 ezer forintba kerülne illetve szüksége lenne egy új laptopra is. 

Arról egyébként nincs szó, hogy a művésznek ne lett volna alkalma pénzt keresni, felkérték egy hostel vezetésére havi 260 ezer forintért, de azt nem vállalta el, mert nem tud heti hétnapi munkát végezni, akkor ugyanis nem maradna ideje alkotni. Tervezett új életével kapcsolatban pedig kijelenti, hogy

elkezdi, és vagy lesz, aki ezt megszponzorálja, vagy nem.

Az a kérdés ugyanakkor felmerül, hogy mekkora pénzt is vert el az énekes az előző pénzkérési akciója óta eltelt 22 hónapban. 2017 októberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete - a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél - 295 800 forint volt. Az átlagos nettó kereset ugyanakkor családi kedvezmény nélkül 196 700 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 204 600 forintra becsülhető.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ebből megállapíthatjuk, hogy az énekes (ha ez alatt az időszak alatt nem volt más bevétele), meglehetősen átlagos életszínvonalat tart fenn, hisz 22 hónap alatt körülbelül havi 182 ezer forintot költött. Az extravagáns stílus sokkal inkább a finanszírozásban és nem a kiadásokban keresendő.

Jól jönne 500 ezer forint?A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 10,97%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank(THM 11,73%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az MKB, a K&H, illetve a Cetelemés aBudapest Bank személyikölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Ha valakinek kedve támadt volna megtámogatni az énekest, akkor bankszámlaszámát a lenti Facebook-bejegyzésben találja.

FRISSÍTÉS 2017. 12. 27. 13:55

A művész posztja elérehetetlenné vált, valószínűleg törölte azt.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?