29 °C Budapest
Ezt is megéltük: újra pénzt kunyerál az interneten a legendás magyar énekes

Ezt is megéltük: újra pénzt kunyerál az interneten a legendás magyar énekes

2017. december 26. 16:00

Sickratman, azaz Paizs Miklós újfent a nyilvánossághoz fordult, mivel elköltözik családjától, és a jövőben is csak alkotással szeretne foglalkozni, így pedig pénzre van szüksége. Családjával azért romlott meg a kapcsolata állítása szerint, mert szégyellik, hogy tavaly februárban a nyilvánosságtól kért anyagi segítséget.

A Blikk szúrta ki, hogy újra a nagyközönséghez fordult pénzért Paizs Miklós énekes, a Belga zenekar egykori tagja, aki Sickratman néven vált ismertté. A művész már 2016-ban is hasonlót tett, akkor több mint négymillió forint gyűlt össze neki. Azt a pénzt azóta elköltötte, ám most fontos fordulat előtt áll az élete.

Családja rosszul viselte ugyanis, hogy 2016-ban az interneten koldult pénzt, a művész Facebookon közölt írása szerint

szűkkörömben megjelent ugyanis a szégyen dimenziója, hogy én hogy alázhattam így meg magam stb., illetve született egy javaslat, hogy költözzek el, ha már úgyis van pénzem (...) maradtam, tűrtem, hátha lenyugszanak a kedélyek. Dehát nem. Úgyhogy január első hetében elköltözöm egy nyaralóba, ahol szándékaim szerint tartalmas szerzetesi életet kezdek.

Ennek a szerzetesi életnek része lenne a stúdiózás, a nemezművészkedés, a tanulás és a gyakorlás is, és ehhez keres finanszírozókat az énekes. A sztár úgy gondolja, hogy "se nem mellőzött, se el nem ismert, csak anyagilag nem megbecsült". A posztban azt is hozzáteszi, hogy fogsorának megjavítása 400 ezer forintba kerülne illetve szüksége lenne egy új laptopra is. 

Arról egyébként nincs szó, hogy a művésznek ne lett volna alkalma pénzt keresni, felkérték egy hostel vezetésére havi 260 ezer forintért, de azt nem vállalta el, mert nem tud heti hétnapi munkát végezni, akkor ugyanis nem maradna ideje alkotni. Tervezett új életével kapcsolatban pedig kijelenti, hogy

elkezdi, és vagy lesz, aki ezt megszponzorálja, vagy nem.

Az a kérdés ugyanakkor felmerül, hogy mekkora pénzt is vert el az énekes az előző pénzkérési akciója óta eltelt 22 hónapban. 2017 októberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete - a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél - 295 800 forint volt. Az átlagos nettó kereset ugyanakkor családi kedvezmény nélkül 196 700 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 204 600 forintra becsülhető.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ebből megállapíthatjuk, hogy az énekes (ha ez alatt az időszak alatt nem volt más bevétele), meglehetősen átlagos életszínvonalat tart fenn, hisz 22 hónap alatt körülbelül havi 182 ezer forintot költött. Az extravagáns stílus sokkal inkább a finanszírozásban és nem a kiadásokban keresendő.

Jól jönne 500 ezer forint?A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 10,97%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank(THM 11,73%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az MKB, a K&H, illetve a Cetelemés aBudapest Bank személyikölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Ha valakinek kedve támadt volna megtámogatni az énekest, akkor bankszámlaszámát a lenti Facebook-bejegyzésben találja.

FRISSÍTÉS 2017. 12. 27. 13:55

A művész posztja elérehetetlenné vált, valószínűleg törölte azt.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
MEDIA1  |  2022. június 25. 22:06
A még februárban betiltott Szputnyik és RT (Russia Today) különböző propagandacsatornáin túl az Euró...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22