Kiderült, mire szórja két marékkal a pénzt Doszpot Evelin

Kiderült, mire szórja két marékkal a pénzt Doszpot Evelin

2017. november 27. 17:35

Várkonyi Andrea Micsoda Nők! műsorában árulta el Doszpot Evelin, hogy mi az, amire sajnálja a pénzt elkölteni. Persze neki is megvan a gyenge pontja, ami nem más, mint a lakberendezés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Fem3-on futó Micsoda Nők! című műsorban árulta el Doszpot Evelin, hogy mi az, amire sajnálja a pénzt költeni.

Én a márkát nem vagyok hajlandó megfizetni...

 - mondta. Elmondása szerint nála van egy határ, aminél többet nem hajlandó kiadni például egy csizmáért csak azért, mert benne van egy márkajelzés. Ugyanakkor elismeri, hogy neki is van gyenge pontja, mégpedig a lakberendezés.

Mindig legyen vésztartalékod!

Természetesen semmi baj nincs azzal, ha az ember költ a hobbijára. Baj csak akkor van, ha ezt erején túl teszi: sok magyar úgy költekezik, hogy még vésztartalékkal sem rendelkezik. Pedig nagyon fontos lenne, hogy mindenki rendelkezzen egy olyan összeggel, amihez tényleg csak és kizárólag vészhelyzet esetén nyúl hozzá.

Ez a vésztartalék néhány havi, ideális esetben legalább félévi kiadásainknak megfelelő összeg. Ennek megléte lehetővé teszi, hogy pénzügyeink ne omoljanak össze egy váratlan kiadás, esetleg munkánk hirtelen elvesztése esetén.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Érdemes minél hamarabb elgondolkodni azon, hogy hogyan tudunk legalább havi néhány ezer forintot félretenni, hiszen sok kicsi sokra megy. Jó megoldás lehet erre a célra egy megtakarítási számla, ahova havi rendszerességgel utalunk - akár állandó átutalással - pénzt. Jó lehet a bankbetét is, hiszen biztonságos és kiszámítható, mégha jelenleg nem is ad érdemi kamatot.

Azonban ami a legfontosabb: ha már sikerült szert tennünk némi vésztartalékra, akkor azt tényleg rendeltetésszerűen használjuk. Tehát ne költsük el a hónap végén csak azért, mert megtetszett valami a boltban, hanem lehetőleg feledkezzünk is meg róla, és reméljük, hogy soha nem is kell hozzányúlni.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06