13 °C Budapest

Ettől jönnének egyenesbe a magyar családok: mégsem kell nekik

2017. november 19. 10:00

A PSD2 irányelvek még meg sem jelentek, mikor egy hazai közösségi bank tavaly már elérhetővé tette a szükséges adatait első Fintech partnere felé, amely számlapárosítást automatizál. Most pedig a pénzügyi tudatosság növelése a cél egy frissen startolt együttműködéssel, mellyel egy kiadáskövető alkalmazást tettek elérhetővé a bank ügyfelei részére. Ennek segítségével egyszerűen szinkronizálhatják kiadásaikat saját NetBank fiókjukkal, így az alkalmazásban automatikusan megjelennek a költéseik, könnyebb rálátást nyújtva pénzügyi szokásaikra.

Egy év sem telt el az első Fintech együttműködés óta, a MagNet Bank által kiépített API-n keresztül csatlakozási lehetőséget biztosít egy új alkalmazás számára, ügyfeleik adataihoz. A Koin az egyik legsikeresebb hazai kiadáskövető alkalmazás, mely segít a felhasználóknak abban, hogy pénzügyeiket átláthatóbbá tegyék saját maguk számára. Az alkalmazás ingyenesen elérhető Android és iPhone készülékekre is.

A bank ügyfelei, amennyiben úgy döntenek, hogy összekötik az online banki felületüket a Koin-fiókjukkal, ez utóbbiban minden manuális rögzítés nélkül, automatikusan láthatják kiadásaikat. Ezzel egyszerűbbé válik a költségek követése, kategorizálása, és jobb pénzügyi tervezésre nyílik lehetőség a felhasználók számára. A tavasszal elindított a fejlesztői tesztek sikeresen lezárultak, november 10-től pedig éles a kapcsolat. Akik szívesen élnének a kiadáskövető által nyújtott előnyökkel, először a NetBank felületen keresztül kell, hogy engedélyezzék a szinkronizációt, ezt követően lehetséges az itt generált összekötő kódot beilleszteni a Koinban.

Izgalmas időszakot élünk a bankszektorban, hiszen a PSD2-vel új távlatok nyíltak a pénzügyi szolgáltatások terén. Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon elsőként léptünk erre az útra, és kíváncsian várjuk, hogy még mit hoz a jövő. Mi nyitottan állunk a további együttműködések elé, ha azok a MagNet értékrendjéhez illeszthetők

- mondta Csákay Mátyás, a MagNet Bank IT Vezetője.

A bank közösségi filozófiája, ugyanis, meglehetősen eltér a hagyományos kereskedelmi banki működéstől. A MagNet legfőbb törekvése, hogy olyan projekteket finanszírozzon, amelyek környezeti, társadalmi és gazdasági értelemben egyaránt pozitív hatást gyakorolnak a világra. Miután körülöttünk a beruházások java hitelekből épül, érthető, hogy nem mindegy, a bankok mit finanszíroznak. A közösségi bank elsősorban naperőműparkokat, Waldorf iskolákat, elektromos mobilitást, hazai filmgyártást segít banki hiteleivel. Ezek egy része a betétesek által is választható, akik így biztosak lehetnek benne, hogy megtakarításaik jó célt szolgálnak.

A hétköznapi banki termékek többsége is valamilyen típusú segítő elemet tartalmaz. A MagNet Segítő bankkártyája használatával egy általunk kiválasztott civil szervezetet támogathatunk a bank pénzéből, a lakossági számlák becsületkasszás számlavezetési díjjal működnek, azaz mindenki szabadon dönthet ennek mértékéről 0-1000 forint között. A MagNet Közösségi Adományozási Programja keretében minden ügyfelének megírja, hogy egyenként mennyivel járult hozzá a bank nyereségéhez, és mindenki ennek az egyedi, rá eső összegnek a 10 százalékát ajánlhatja fel a programban résztvevő, számára legszimpatikusabb társadalmi szervezetnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Portfolio Öngongoskodás 2017 konferenciáján egy Erste Bankos kutatásból kiderült, hogy a magyar családok 76 százaléka nem készít családi költségvetést, és nem is vagyunk nyitottak rá, mindössze minden negyedik megkérdezett (27%) tartotta értékes szolgáltatásnak, ha egy bank online kimutatásokkal, vagy egyéb eszközökkel segíti ennek elkészítését.

Iskolai tananyagnak kéne lennie, hogyan kell ezt megcsinálni

- fejtette ki véleményét az Erste vezérhelyettese, amire rezonál egy korábbi cikkünk, mely szintén a családi költségvetés fontosságára hívta fel a figyelmet.

{{KAPCSOLODO:1050549}}

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 15:43
Milák Kristóf hiába zárta öt arany- és egy ezüstéremmel a Duna Arénában rendezett 126. országos úszó...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem