2 °C Budapest
Ettől jönnének egyenesbe a magyar családok: mégsem kell nekik

Ettől jönnének egyenesbe a magyar családok: mégsem kell nekik

2017. november 19. 10:00

A PSD2 irányelvek még meg sem jelentek, mikor egy hazai közösségi bank tavaly már elérhetővé tette a szükséges adatait első Fintech partnere felé, amely számlapárosítást automatizál. Most pedig a pénzügyi tudatosság növelése a cél egy frissen startolt együttműködéssel, mellyel egy kiadáskövető alkalmazást tettek elérhetővé a bank ügyfelei részére. Ennek segítségével egyszerűen szinkronizálhatják kiadásaikat saját NetBank fiókjukkal, így az alkalmazásban automatikusan megjelennek a költéseik, könnyebb rálátást nyújtva pénzügyi szokásaikra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egy év sem telt el az első Fintech együttműködés óta, a MagNet Bank által kiépített API-n keresztül csatlakozási lehetőséget biztosít egy új alkalmazás számára, ügyfeleik adataihoz. A Koin az egyik legsikeresebb hazai kiadáskövető alkalmazás, mely segít a felhasználóknak abban, hogy pénzügyeiket átláthatóbbá tegyék saját maguk számára. Az alkalmazás ingyenesen elérhető Android és iPhone készülékekre is.

A bank ügyfelei, amennyiben úgy döntenek, hogy összekötik az online banki felületüket a Koin-fiókjukkal, ez utóbbiban minden manuális rögzítés nélkül, automatikusan láthatják kiadásaikat. Ezzel egyszerűbbé válik a költségek követése, kategorizálása, és jobb pénzügyi tervezésre nyílik lehetőség a felhasználók számára. A tavasszal elindított a fejlesztői tesztek sikeresen lezárultak, november 10-től pedig éles a kapcsolat. Akik szívesen élnének a kiadáskövető által nyújtott előnyökkel, először a NetBank felületen keresztül kell, hogy engedélyezzék a szinkronizációt, ezt követően lehetséges az itt generált összekötő kódot beilleszteni a Koinban.

Izgalmas időszakot élünk a bankszektorban, hiszen a PSD2-vel új távlatok nyíltak a pénzügyi szolgáltatások terén. Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon elsőként léptünk erre az útra, és kíváncsian várjuk, hogy még mit hoz a jövő. Mi nyitottan állunk a további együttműködések elé, ha azok a MagNet értékrendjéhez illeszthetők

- mondta Csákay Mátyás, a MagNet Bank IT Vezetője.

A bank közösségi filozófiája, ugyanis, meglehetősen eltér a hagyományos kereskedelmi banki működéstől. A MagNet legfőbb törekvése, hogy olyan projekteket finanszírozzon, amelyek környezeti, társadalmi és gazdasági értelemben egyaránt pozitív hatást gyakorolnak a világra. Miután körülöttünk a beruházások java hitelekből épül, érthető, hogy nem mindegy, a bankok mit finanszíroznak. A közösségi bank elsősorban naperőműparkokat, Waldorf iskolákat, elektromos mobilitást, hazai filmgyártást segít banki hiteleivel. Ezek egy része a betétesek által is választható, akik így biztosak lehetnek benne, hogy megtakarításaik jó célt szolgálnak.

A hétköznapi banki termékek többsége is valamilyen típusú segítő elemet tartalmaz. A MagNet Segítő bankkártyája használatával egy általunk kiválasztott civil szervezetet támogathatunk a bank pénzéből, a lakossági számlák becsületkasszás számlavezetési díjjal működnek, azaz mindenki szabadon dönthet ennek mértékéről 0-1000 forint között. A MagNet Közösségi Adományozási Programja keretében minden ügyfelének megírja, hogy egyenként mennyivel járult hozzá a bank nyereségéhez, és mindenki ennek az egyedi, rá eső összegnek a 10 százalékát ajánlhatja fel a programban résztvevő, számára legszimpatikusabb társadalmi szervezetnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Portfolio Öngongoskodás 2017 konferenciáján egy Erste Bankos kutatásból kiderült, hogy a magyar családok 76 százaléka nem készít családi költségvetést, és nem is vagyunk nyitottak rá, mindössze minden negyedik megkérdezett (27%) tartotta értékes szolgáltatásnak, ha egy bank online kimutatásokkal, vagy egyéb eszközökkel segíti ennek elkészítését.

Iskolai tananyagnak kéne lennie, hogyan kell ezt megcsinálni

- fejtette ki véleményét az Erste vezérhelyettese, amire rezonál egy korábbi cikkünk, mely szintén a családi költségvetés fontosságára hívta fel a figyelmet.

{{KAPCSOLODO:1050549}}

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59