2 °C Budapest
Milliomosok hat aranyszabálya: ha ezeket betartod, te is gazdag lehetsz

Milliomosok hat aranyszabálya: ha ezeket betartod, te is gazdag lehetsz

2017. november 16. 17:10

Vagyonunk felépítése nem megy egyik napról a másikra, hosszú távú tervezést igényel. Az alábbiakban összeszedtünk néhány tippet, melyek segítségével már ma hozzákezdhetsz későbbi vagyonod megalapozásához.

A legtöbben csak hosszú távú tervezéssel vagyunk képesek vagyont felhalmozni. Ez viszont azt jelenti, hogy a kicsi döntéseknek - például hova teszed megtakarításaidat, vagy jövedelmed mekkora részét fordítod lakhatásra -, is hosszú távon felértékelődik a jelentőségük. Az alábbiakban összeszedtünk néhány tippet, melyek segítenek abban, hogy már jövőre több pénz legyen a bankszámládon, mint most.

Állíts be automatikus átutalást egy megtakarítási számlára

A legnagyobb lépést a vagyonod felépítése felé tíz perc alatt megteheted a számítógéped segítségével. Állíts be automatikus átutalást egy megtakarítási számlára, így erőfeszítés nélkül leszel képes pénzt félretenni. Az életmódodon sem feltétlen kell változtatnod, a vagyonod mégis gyarapodni fog.

Kérj fizetésemelést - vagy válts munkahelyet

Az emberek nagy része elégedetlen a fizetésével, sokan mégsem mernek fizetésemelést kérni. Ugyanakkor sokkal gyorsabban, és jóval nagyobb mértékben növelheted a fizetésedet, ha időnként új munkahelyet keresel magadnak.

Ne a folyószámládon tartsd a pénzedet

Komolyan visszatarthat a vagyonod gyarapításától, ha a pénzed nagy részét a folyószámládon tartod. Bőven elegendő, ha a folyószámládon csak egyhavi fizetésednek megfelelő összeg van, melyből fedezheted a számláidat és az egyéb költségeket. Ha hagyod, hogy túl sok pénz legyen a folyószámládon, akkor elesel az esetleges kamatoktól. Keress egy magas hozamú megtakarítási lehetőséget, és helyezd át oda a megtakarított pénzedet.

Be is fektetheted

Sok-sok milliótól eshetsz el, ha te is azok közé tartozol, akik tartózkodnak a részvénypiactól, mondván, az túl kockázatos. Tény, hogy a hagyományos megtakarítási formák biztonságosabbak, ugyanakkor hosszú távon egyértelműen lemaradnak a vagyongyarapításban. Ha nyugdíjas korodra szeretnél milliókat felhalmozni, akkor nem tárt, ha megbarátkozol a részvényvásárlás gondolatával.

Találj olcsóbb házat

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy vagyonuk túl nagy hányadát forgatják bele az ingatlanjukba. Ha te is ezek közé tartozol, akkor érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy lakhelyedet egy kisebbre cseréld. Még a milliárdos Warren Buffet is egy szerény házban lakik, lakhatással kapcsolatos költségeit alacsonyan tartja.

Vásárolj és add ki

Ha teheted vásárolj ingatlant, de ne lakhatási célból. Ha azért veszel házat, hogy ott lakj, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a későbbiekben megtérül ez a befektetésed. Ha az ingatlant azért veszed, hogy kiadd, akkor a tied, a befektetőé lesz a lehetőség, hogy meghatározd a profitod mértékét. Sőt, a bérleti díj fedezheti az (esetlegesen meglévő) jelzáloghiteledet, esetleg többet is. Ez eléggé különbözik attól, amikor valaki az ingatlan későbbi eladásából reméli a profitot.

Lakástakarék
Felújítanál, korszerűsítenél, esetleg előtörlesztenél de nincs elég megtakarításod? A Pénzcentrum LTP kalkulátorával a legjobb lakás-takarékpénztári ajánlatokat hasonlítsd össze. Hívd le a busás állami támogatást, és kerülj egy lépéssel közelebb álmaid otthonához!

(via Business Insider)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 28. 21:06
Ugyanazokért a valótlanságékért kényszerült bocsánatot kérni ma a Telex és a 444 is az igazságügyi m...
iO Charts  |  2022. november 28. 18:00
Az elmúlt pár hónapban elég sok olyan esemény történt, ami felforgatta a világpiacot. Tombol az infl...
Bankmonitor  |  2022. november 28. 16:20
Több, mint meglepő tapasztalattal gazdagodhatnak mindazok a házaspárok, akik úgy adják be a bankhoz...
Holdblog  |  2022. november 28. 15:56
A lítium különböző kémiai vegyületek formájában kerül felhasználásra számtalan ipari alkalmazás sorá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?