15 °C Budapest
Kifakadt a sztárközgazdász: forintot sem kellene használnunk

Kifakadt a sztárközgazdász: "forintot sem kellene használnunk"

2017. október 6. 10:32

Nincs egyesség az egyetemi tanárok, a volt és jelenlegi jegybankárok között arra vonatkozóan, hogy mikortól lenne érdemes Magyarországon eurót bevezetni - derült ki egy tegnapi rendezvényen. Konkrét dátum nem is hangzott el a beszámolók szerint. Te kit raknál a magyar euróra?

Nehéz megmondani, mikor lesz aktuális az euró bevezetése, ugyanakkor Magyarország reálgazdasági konvergenciájának megkoronázása volna a csatlakozás Karvalits Ferenc volt jegybanki alelnök szerint akinek vélemény alapján Magyarországnak e közösség részévé kell válnia - hangzott el a tegnapi Budapest Economic Forum gazdasági csúcstalálkozón, a Portfolio tudósítása szerint.

Urbán László, a CEU Business School közgazdásza szerint vagy minél előbb kéne csatlakozni az euózónához, vagy el kéne dönteni, hogy nem csatlakozunk ahhoz.

Ha olyan az önképünk, hogy képtelenek vagyunk betartani a játékszabályokat, akkor forintot sem kellene használnunk

- mondta el Bod Péter Ákos volt MNB-elnök, arról azonban nem szól a tudósítás, hogy forint helyett akkor mi lenne a magyaroknak való. A közgazdász azt is hozzátette, hogy korábban már majdnem minden csatlakozási kritériumot teljesítettünk, de nem használtuk ki a csatlakozási lehetőségét.

Nézzünk a jövőbe

A fentiek alapján egyértelmű, hogy az euróbevezetés érzékeny téma hazánkban. Mindenesetre, ha egyszer lesz, most szavazhatsz, hogy te mit raknál a magyar eurócent hátára.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?