23 °C Budapest

Erről valamiért egyetlen lottónyertesnek sem beszélnek

2017. július 15. 07:00

Már 17. hete halmozódik az Ötöslottó várható főnyereménye, már több mint 2 milliárd forintért játszhatunk. Ha most se lesz telitalálatos szelvény, akkor jövő héten szinte már biztosan top tízes rekord nyereményért játszhatunk. Ekkora összeggel viszont a legtöbbünk nem tudna mit kezdeni, így kénytelen lenne befektetési tanácsadóhoz fordulni. Utánajártunk, hogyan járul hozzá a csúcsnyeremények kezelésének feldolgozásához a játékszervező Szerencsejáték Zrt.

Már 17 hete halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, így nem csoda, hogy akár 2,182 milliárd forintot is elvihetünk, ha jó helyre húzzuk be a számokat. Ha ezúttal sem lesz telitalálatos szelvény, akkor a 29. játékhéten (nagy valószínűséggel) már a tíz, valaha volt legnagyobb lottónyeremény egyikéért játszhatunk az Ötösön, a mostani várható főnyeremény ugyanis csupán 7 millió forinttal marad el a top 10-es lista jelenlegi utolsó helyezettjétől.

A valaha volt legnagyobb nyereménytől azonban még messze járunk, az ugyanis 5,092 milliárd forint volt, ráadásul 2003-ban, vagyis 14 évvel ezelőtt vitték el. Ez azért is lényeges, mert akkoriban olcsóbbak voltak a szelvények, így a mostanihoz hasonló gyorsaságú halmozódáshoz több szelvényt kellett megvásárolni. Akkor egyébként 38 héten keresztül nőtt a nyeremény.

Érdemes megemlíteni a második legnagyobb Ötöslottó-nyereményt is, ez nem sokkal maradt el a rekordertől, 5,049 milliárd forint 37 heti halmozódás után jött össze. Azóta viszont nőttek a szelvényárak (tavaly 225-ről 250 forintra emelkedett egy játék ára), így akár ennél rövidebb halmozódási időszak alatt is összejöhet egy rekordnyeremény.

Tavaly egyébként kiugróan sok, kilenc telitalálat született, 356 millió és 1,5 milliárd forint közötti nyereményekkel.

Mi lesz a lottónyertesek sorsa?

A lottónyertesek anonimitását a Szerencsejáték Zrt. biztosítja, a nyertes kilétéről csak hozzájárulással ad ki információt a játékszervező cég. A nyertesek egyébként ritkán lépnek a nyilvánosság elé, a legtöbb esetben semmilyen információt sem osztanak meg magukról.

A 40 millió forint felett egyébként a rendkívül nagyösszegű nyeremény kategóriába tartoznak, ezek átvételére speciális szabályok vonatkoznak. A nyereményért külön telefonszámon kell jelentkezni, ez az úgynevezett nagynyeretes-vonal. A Szerencsejáték Zrt. azonban a befektetések elhelyezésében nem ad tanácsadást, illetve pszichológiai szempontból sem foglalkoznak a nagy összegű nyertesekkel.

Akkor mégis, hova forduljon, aki sok pénzt visz haza?

Persze ekkora összeget nem könnyű kezelni, így nem árt profi szakembereket megkérdezni arról, hova és hogyan helyezze el a pénzét a nyertes. Ehhez érdemes lehet privátbanki szolgáltatást igénybe venni, amihez már néhány tízmillió forintos megtakarítástól van lehetőségünk, de egyes bankoknál több százmilliót kell tartanunk ehhez.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Érdemes leszögezni, hogy amennyiben ekkora összegű nyereményhez jutunk, akkor a legjobb, ha eleve nem egy számlára, egy pénzintézethez utaltatjuk a pénzünket, hanem legalább 8-10 helyen érdemes elhelyezni az összeget.

A privátbanki szolgáltatás lényege, hogy személyre szabott megtakarítási portfóliót alakítanak ki nekünk, amely számos, rövidebb és hosszabb távú befektetési formából áll. Ez a bankbetéttől kezdve az ingatlanig szinte bármi lehet. Lényeges, hogy míg a lakosságnak egyen termékeket kínálnak a pénzintézetek, addig a privatebanking ügyfelek számára akár külön, személyre szabott termékeket is kínálnak.

Mi van egy jól összerakott portfólióban?

Egy jól összerakott befektetési portfólióban egyébként rövid- és hosszútávú megtakarítások egyaránt megtalálhatók. Rendszerint alacsony és magas kockázatú termékek is vannak egy-egy befektetési portfólióban.

Azonban nemcsak banki termékeket szoktak beletenni egy jól összerakott portfólióba. Ezek közül leginkább az ingatlan a jellemző, ami lehet lakás, ház, társasház, vagy akár irodaház is. Emellett a fizikai aranyat is szertik a befektetők, ennek ugyan mozoghat az árfolyama, azonban a teljes elértéktelenedése szinte teljesen kizárható.

Persze vannak kevésbé tipikus megtakarítási formák is, az igazán gazdagok ezeket is előszeretettel tudják megtakarítási portfóliójukban. A műtárgyak, művészeti alkotások (szobrok, festmények) mellett a különleges italok és a különleges autók is jó alternatívát alkothatnak, amelyek ára akár sokszorosára is felszökhet évek, évtizedek alatt.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 19. 20:39
A közelmúltban elhunyt Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező művészi öröksége előtt négy filmmel és...
Kiszámoló  |  2024. június 19. 09:29
Nézegettem az Auchan weboldalát és most vettem észre, hogy újra elérhetővé vált az Auchan mobilflott...
Holdblog  |  2024. június 19. 08:30
Tarolt a HOLD Alapkezelő a Privátbankár.hu Klasszis 2024 díjátadóján: három első hely, egy második é...
Kasza Elliott-tal  |  2024. június 18. 21:30
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem