21 °C Budapest
Erről valamiért egyetlen lottónyertesnek sem beszélnek

Erről valamiért egyetlen lottónyertesnek sem beszélnek

2017. július 15. 07:00

Már 17. hete halmozódik az Ötöslottó várható főnyereménye, már több mint 2 milliárd forintért játszhatunk. Ha most se lesz telitalálatos szelvény, akkor jövő héten szinte már biztosan top tízes rekord nyereményért játszhatunk. Ekkora összeggel viszont a legtöbbünk nem tudna mit kezdeni, így kénytelen lenne befektetési tanácsadóhoz fordulni. Utánajártunk, hogyan járul hozzá a csúcsnyeremények kezelésének feldolgozásához a játékszervező Szerencsejáték Zrt.

Már 17 hete halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, így nem csoda, hogy akár 2,182 milliárd forintot is elvihetünk, ha jó helyre húzzuk be a számokat. Ha ezúttal sem lesz telitalálatos szelvény, akkor a 29. játékhéten (nagy valószínűséggel) már a tíz, valaha volt legnagyobb lottónyeremény egyikéért játszhatunk az Ötösön, a mostani várható főnyeremény ugyanis csupán 7 millió forinttal marad el a top 10-es lista jelenlegi utolsó helyezettjétől.

A valaha volt legnagyobb nyereménytől azonban még messze járunk, az ugyanis 5,092 milliárd forint volt, ráadásul 2003-ban, vagyis 14 évvel ezelőtt vitték el. Ez azért is lényeges, mert akkoriban olcsóbbak voltak a szelvények, így a mostanihoz hasonló gyorsaságú halmozódáshoz több szelvényt kellett megvásárolni. Akkor egyébként 38 héten keresztül nőtt a nyeremény.

Érdemes megemlíteni a második legnagyobb Ötöslottó-nyereményt is, ez nem sokkal maradt el a rekordertől, 5,049 milliárd forint 37 heti halmozódás után jött össze. Azóta viszont nőttek a szelvényárak (tavaly 225-ről 250 forintra emelkedett egy játék ára), így akár ennél rövidebb halmozódási időszak alatt is összejöhet egy rekordnyeremény.

Tavaly egyébként kiugróan sok, kilenc telitalálat született, 356 millió és 1,5 milliárd forint közötti nyereményekkel.

Mi lesz a lottónyertesek sorsa?

A lottónyertesek anonimitását a Szerencsejáték Zrt. biztosítja, a nyertes kilétéről csak hozzájárulással ad ki információt a játékszervező cég. A nyertesek egyébként ritkán lépnek a nyilvánosság elé, a legtöbb esetben semmilyen információt sem osztanak meg magukról.

A 40 millió forint felett egyébként a rendkívül nagyösszegű nyeremény kategóriába tartoznak, ezek átvételére speciális szabályok vonatkoznak. A nyereményért külön telefonszámon kell jelentkezni, ez az úgynevezett nagynyeretes-vonal. A Szerencsejáték Zrt. azonban a befektetések elhelyezésében nem ad tanácsadást, illetve pszichológiai szempontból sem foglalkoznak a nagy összegű nyertesekkel.

Akkor mégis, hova forduljon, aki sok pénzt visz haza?

Persze ekkora összeget nem könnyű kezelni, így nem árt profi szakembereket megkérdezni arról, hova és hogyan helyezze el a pénzét a nyertes. Ehhez érdemes lehet privátbanki szolgáltatást igénybe venni, amihez már néhány tízmillió forintos megtakarítástól van lehetőségünk, de egyes bankoknál több százmilliót kell tartanunk ehhez.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Érdemes leszögezni, hogy amennyiben ekkora összegű nyereményhez jutunk, akkor a legjobb, ha eleve nem egy számlára, egy pénzintézethez utaltatjuk a pénzünket, hanem legalább 8-10 helyen érdemes elhelyezni az összeget.

A privátbanki szolgáltatás lényege, hogy személyre szabott megtakarítási portfóliót alakítanak ki nekünk, amely számos, rövidebb és hosszabb távú befektetési formából áll. Ez a bankbetéttől kezdve az ingatlanig szinte bármi lehet. Lényeges, hogy míg a lakosságnak egyen termékeket kínálnak a pénzintézetek, addig a privatebanking ügyfelek számára akár külön, személyre szabott termékeket is kínálnak.

Mi van egy jól összerakott portfólióban?

Egy jól összerakott befektetési portfólióban egyébként rövid- és hosszútávú megtakarítások egyaránt megtalálhatók. Rendszerint alacsony és magas kockázatú termékek is vannak egy-egy befektetési portfólióban.

Azonban nemcsak banki termékeket szoktak beletenni egy jól összerakott portfólióba. Ezek közül leginkább az ingatlan a jellemző, ami lehet lakás, ház, társasház, vagy akár irodaház is. Emellett a fizikai aranyat is szertik a befektetők, ennek ugyan mozoghat az árfolyama, azonban a teljes elértéktelenedése szinte teljesen kizárható.

Persze vannak kevésbé tipikus megtakarítási formák is, az igazán gazdagok ezeket is előszeretettel tudják megtakarítási portfóliójukban. A műtárgyak, művészeti alkotások (szobrok, festmények) mellett a különleges italok és a különleges autók is jó alternatívát alkothatnak, amelyek ára akár sokszorosára is felszökhet évek, évtizedek alatt.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 12. 19:52
Leadja az Elcserélt élet (Um Lugar ao Sol) cím brazil telenovellát az RTL Klub.
Kiszámoló  |  2022. augusztus 12. 11:08
A KAVOSZ újra elindította a vállalkozóknak szóló Széchenyi hiteltermékeket, igaz lényegesen rosszabb...
Holdblog  |  2022. augusztus 12. 05:59
“Mit gondoltok az olyan alternatív befektetési eszközök áráról, mint a mtárgyak vagy a te...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 11. 11:16
A legtöbb vállalkozónak szinte égnek áll a haja, amikor hiteligénylésrl és adminisztrációról, regisz...
Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly
32. hét
Augusztus 13.
A balkezesek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?