18 °C Budapest
5 zseniális tipp, amivel százezreket spórolhatsz az esküvőn

5 zseniális tipp, amivel százezreket spórolhatsz az esküvőn

2017. április 2. 13:04

Hiába a menyasszonytánc, az esküvőre manapság könnyen elkölthetünk akár több millió forintot is. A tavasz beköszöntével pedig számos pár áll neki megszervezni a lagzi részleteit. Ezért most nekik mutatunk néhány egyszerű trükköt, amivel akár százezreket spórolhatnak az esküvőn.


1. Az egész esküvőn szükséged van fotósra?

Egy igazán jó fotós hatalmas szeletet szakíthat ki az esküvői költségvetésből. De biztosan az egész napon szükségünk van a profi fotósra? Persze az mindenkinek fontos, hogy készüljenek jó képek, de talán nem lesz szükség több száz fényképre. Sokat spórolhattok akkor, ha nem kértek a fotóstól készülődős képeket és talán a buliban sem kell, hogy végig ott legyen igaz? Amikor nincs ott a fotós, kérjétek meg a családtagokat és a barátokat, hogy készítsenek képet. Ezzel a trükkel súlyos tízezreket vághatok a költségeken.

2. Béreljük a ruhát?

Az esküvői ruha bérlése akár több százezer forintba is kerülhet. Sokan nem gondolnak rá, de ennél jóval olcsóbban juthatunk ruhához, ha egy varrónővel megvarratjuk az általunk megálmodott ruhát. Így nemcsak, hogy új ruha lehet rajtunk a nagy napon, hanem ha jól választunk, akkor visszavásárolhatják tőlünk a ruhánkat, amit így sokkal kevesebbe kerül, mintha bérelnénk.

3. DJ és Ceremóniamester

Bár nem minden pár ragaszkodik ceremóniamesterhez, vagy más néven vőfélyhez. Ha a ti lagzitokon szükségetek van rá, akkor érdemes olyan DJ-t keresnetek, aki egyben elvállalja az irányító szerepét is. A ceremóniamester és a DJ külön-külön akár több százezer forintba is kerülhet. Ha azonban a kettő együtt megoldható, akkor az egyiket szinte nem is kell kifizetnetek.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

4. Spórolj a személyzettel

A lagzi helyszínén érdemes elrejtenünk néhány kedves jelet vagy üzenetet. Az italpult mellé például érdemes lehet elhelyezni egy "tölts magadnak egy italt" feliratot. Így a vendégek tudni fogják, mi a dolguk anélkül, hogy erre külön személyzetet kellene hívni.

5. A fotósarok

Nagy divat manapság egy polaroid gépet bérelni a lagziba, amivel a vendégek magukról készíthetnek képeket különböző vicces kellékekkel. Ha nem ragaszkodtok annyira az azonnal kinyomtatott képekhez, akkor vegyetek inkább egy szelfibotot és tegyetek bele egy már nem használt okostelefont. Ezzel ugyanolyan klassz képeket készíthettek és mégis sokkal olcsóbb lesz. Itt se felejtsétek el a leírást, hogyan és milyen képeket készítsenek a vendégek.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?