28 °C Budapest
Újabb fordulat Quaestor ügyben: botrányba fulladt a gyűlés

Újabb fordulat Quaestor ügyben: botrányba fulladt a gyűlés

2016. augusztus 12. 16:03

Újabb fordulatot vett az eddig is botrányoktól szabdalt Quaestor-felszámolás: csütörtökön a Quaestor Financial Hrurira Kft. felszámolója kilátásba helyezte a cég egyszerűsített felszámolását, mivel állítása szerint nem jut hozzá azokhoz az iratokhoz, amelyek a cégvagyonra vonatkozó információkat tartalmazzák  - írja az Index.

Hitelezői gyűlést hívott össze csütörtökre a Quaestor Financial Hrurira felszámolásával megbízott Vectigalis Zrt., amelyen a felszámolási eljárás állásáról tájékoztatták azokat a károsultakat, akik korábban kárigény érvényesítésük fejében regisztrációs díjat fizettek be. Ezzel az opcióval azoknak volt érdemes élni, akik a normál kártalanítással sokat buktak volna, ezzel szemben reménykedhettek benne, hogy ha hitelezőként beszállnak a cégcsoport valamelyik tagjának felszámolásába, akkor az eljárás során feltárt cégvagyonból kártalanítják őket. A Hrurira esetében 4200 ügyfél fizetett be összesen 52 millió forintot a Vectigalisnak, a károsult kisbefektetők a korábbi kárigényük mellett ehhez is szeretnének hozzájutni - írja a lap.

A gyűlésen jelen lévő ügyvédnő szerint ugyanakkor egyszerűsített felszámolásra kerülhet sor. Ilyen eljárást akkor lehet kezdeményezni, ha valami okból nem állnak rendelkezésre a felszámolás szabályszerű lefolytatásához szükséges információk, jelen esetben főleg a cégvagyonra vonatkozó iratokról van szó, amelyek aztán a vagyon értékesítéséből származó kárkifizetések alapjául szolgálna.

A gyűlés végül botrányba fulladt: annak ellenére, hogy a rendezvény elején a felszámoló képviselői ígéretet tettek, hogy a károsultak minden kérdésükre választ fognak kapni, nagyjából a harmadik kérdésnél távoztak a pódiumról és az egymást túlkiabálva háborgó quaestorosok gyűrűjéből - írja az Index.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?