15 °C Budapest
Újabb magyar bankra csapott le az OTP: mi lesz most a hitelesekkel, betétesekkel?

Újabb magyar bankra csapott le az OTP: mi lesz most a hitelesekkel, betétesekkel?

Pénzcentrum
2016. február 3. 11:05

Az Axa magyar részlegét az OTP veszi meg, amíg az átvétel lezárul, nem módosulnak a termékek. Az átvétel után viszont az új tulajdonos megváltoztathatja a díjakat. Mire számíthatnak az adósok és számlatulajdonosok?

Szerdán jelentette be az OTP, hogy megveszi az Axa teljes magyar üzletágát. A bank termékei 2009 óta elérhetők Magyarországon, a számlacsomagokat szerették az ügyfelek.

Milyen számlacsomagok voltak?

Az Axa számlacsomagjai átlátható, egységes rendszert alkottak, amelyek viszonylag magas mozgásteret biztosítottak az ügyfeleknek. A havi ingyenes tranzakciók számát ugyanis a számlára érkező havi jóváírás határozta meg, és már 150 ezer forint beérkezése esetén is annyi ingyenes tranzakciót biztosított a bank, ami a banki átlagos tranzakciószámnak megfelel.

Nemcsak a számlák voltak közkedveltek. Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy magasabb jövedelemjóváírás esetén a bank a lekötött betétekre minden esetben megadta a friss pénz beérkezésekor járó plusz kamatot.

Mi lesz most a számlákkal, hitelekkel?

A tranzakcióval összefüggésben az AXA Bank ügyfeleinek jelenleg semmilyen teendője nincsen. Jelenleg a kondíciók valamennyi szerződés esetében változatlanok maradnak

 - írja az OTP közleményében. A tranzakció lezárásáig a feltételek várhatóan nem fognak változni, azonban utána ez nem biztos, hogy így marad, persze típustól is függ, hogy mikor és hogyan változik a termék.

A hiteleknél várhatóan nem változtatnak a feltételeken a közeljövőben, a kamatfelárakat és kamatok változtatását a hitel felvételekor eleve meghatározzák, ami nem módosulhat. Ha valaki mégis elégedetlen a felvett kölcsönnel, akkor érdemes körülnéznie a bankok ajánlatai között, ha ugyanis jobb feltételekkel találunk hitelt, akkor érdemes lehet kiváltani a jelenlegi terméket.

A bankszámláknál az adás-vétel lezárásáig nem lesznek változások, azonban ezután az régi axás számlákat elkezdheti megszüntetni az OTP. A számlaszerződés felmondását vagy módosítását 60 nappal korábban be kell jelenteni, de addig érdemes a kedvező feltételek mellett tovább használni a számlákat. Persze nem elképzelhetetlen, hogy lesz olyan ügyfél, aki jól is járhat az OTP-s számlával, ezért érdemes megfontolni a váltást.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A hitelkártyák esetében a legtisztább a helyzet, várhatóan a korábbi feltételek mellett használhatják kártyáikat az ügyfelek a lejáratig. Amikor viszont új plasztikot igényelnének, akkor már csak az OTP kínálatából válogathatnak, ha "házon belül" szeretnének hitelkártyát, de természetesen más bankok kártyáit is választhatják.

Pénzcentrum vélemény
Az Axa számlái elsősorban az átlagosnál magasabb jövedelmű ügyfeleknek volt előnyös, de sokan megtalálhatták a nekik kedvező számlacsomagot a bank ajánlatai között. A kedvező feltételek azonban oda vezettek, hogy a jelenlegi magas közterhek mellett ezek a kedvezményes feltételek nem voltak fenntarthatóak.

Ez egyébként nemcsak az Axánál megfigyelhető, korábban a Citibank (nem véletlenül) díjnyertes számlái szűntek meg, majd a magyar részleget adta el az amerikai tulajdonos. Valószínűleg ennek is a fenntarthatatlan számlakonstrukció lehetett az egyik oka. Persze a bank hitelkártyái is népszerűek voltak, ezeket 2016 folyamán veszi át az Erste.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25