17 °C Budapest
Ezzel is spórolhatsz egy kicsit a bankodnál: mutatjuk, hol érhető el

Ezzel is spórolhatsz egy kicsit a bankodnál: mutatjuk, hol érhető el

Pénzcentrum
2015. november 9. 14:31

Radikálisan csökkenhetnek a bankszámlacsomagok költségei azoknak, akik a mobilbankon keresztül kérnek értesítést ezentúl SMS helyett. Egyelőre csupán két banknál elérhető ez a szolgáltatás, azonban hamarosan széleskörűen elterjedhet.

Az Axánál és a Gránit Banknál már elérhető az okostelefonos alkalmazással (mobilbank) küldött tranzakció (átutalás, jóváírás stb.) információ, de már másik két bank (Erste és UniCredit) is tervezi ennek bevezetését. Persze felvetődik a kérdés, miért jobb ez, mintha SMS-ben kérünk értesítést.

Tényleg ilyen olcsó lenne a mobilbank?

Mivel a szolgáltatás egyelőre két banknál elérhető, ezért nehéz összehasonlítani, hogy mennyivel lehet olcsóbb a mobilbankon keresztül értesíteni az ügyfeleket, mint SMS-ben. Az Axa szolgáltatása viszont jelentősen olcsóbb, mint az SMS értesítés, míg előbbi most akciósan 1 forint havonta (utána 49 forint), addig az utóbbiért 19 forintot fizethetünk SMS-enként (az akció lejárata után 25 forintot). Ez azt jelenti, hogy még az akciós időszak végén is havonta két SMS árából akár minden egyes tranzakciónkról (beérkező és kimenő) kaphatunk értesítést. Azt érdemes megjegyezni, hogy az Axa szolgáltatása nem terjed ki a kártyás tranzakciókra.

Ennél is jobb a Gránit ajánlata, ugyanis a bank alkalmazásán keresztül minden értesítésünket ingyenesen kapjuk meg. Az értesítéseknél beállíthatunk értékhatárokat, ezt egyébként az Axa szolgáltatásánál nem tehetjük meg. További előny a másik szolgáltatóhoz képest, hogy a Gránit üzenetei nem a Google vagy az Apple szerverein keresztül megy, hanem közvetlenül a bank rendszerével kommunikál a mobilalkalmazás, ezzel biztonságosabbá téve az üzenetküldést.

Azért lehet ingyenes, illetve olcsó ez a szolgáltatás, mert az értesítés interneten keresztül megy ki, nem pedig a mobilhálózaton, így ezért a banknak nem kell plusz díjat fizetnie a telefon szolgáltató felé. Ugyan a mi mobilforgalmunk minimális plusz forgalmat bonyolít, azonban ez nagyjából egy Facebook üzenet fogadásának felel meg.

Miért nem biztos, hogy olcsóbban jövünk ki?

A bankok díjait nem egyesével kell megnéznünk, mivel a számlacsomagok összköltségét érdemes összehasonlítani egymással. Így láthatjuk a díjszabások különbségeit és a saját szokásainknak megfelelően össze tudjuk hasonlítani a számlacsomagokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ha az eddig SMS-értesítést igénylők áttérnek az olcsóbb mobilértesítésre, akkor lehet, hogy emelkednek a költségek más díjon keresztül, bár a telekommunikációs költségek lefaragása miatt ez várhatóan nem lesz jelentős.

Jól jöhet az újdonság azoknak, akik eddig nem kértek SMS értesítést, mert túl drágának találták azt. Ezentúl ugyanis kisebb összegért, vagy akár ingyen kaphatnak értesítést a tranzakcióikról.


A rendszer ugyan még csak két pénzintézetnél elérhető, de már két másik bank is jelezte, hogy hamarosan bevezethetik a mobilértesítési lehetőséget. Az olcsó értesítés pedig begyűrűzhet a többi bankhoz is, hiszen a költségelvonások akár jelentősen csökkenhetnek és ezáltal a rendszert kínáló bankok számlacsomagjai olcsóbbá válhatnak.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?