Így bukta el milliós vagyonát az Éjjel-Nappal Budapest sztárja

Így bukta el milliós vagyonát az Éjjel-Nappal Budapest sztárja

Pénzcentrum
2015. február 25. 16:02

ÉNB Bécy nem mindig élt olyan nagy lábon, mint most: az ízes tájszólással beszélő milliomos pár évvel ezelőtt elbukta az egész vagyonát.

Az Éjjel-Nappal Budapest c. sorozat Bécyje nagyvilági életet élő diszkótulajdonos: módos vállalkozó már a sorozat előtt is vendéglátózott.

A fiatalságom nagy részében, a kilencvenes évek közepétől a kétezres évek közepéig egy tengerjáró hajón dolgoztam főpincérként. Az ott összeszedett kis tőkét aztán a tőzsdén próbáltam megforgatni, de végül elbuktam az egész vagyonom. Hadd ne számszerűsítsem, mekkora összegről beszélünk, de sok millióról. A töredéke maradt annak, amit befektettem. Előfordult, hogy szó szerint egyik napról a másikra éltem

 - tartott rövid beszámolót első millióinak megszerzéséről és elbukásáról a Borsnak Bécy.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,


Csodával határos módon elkezdett szárnyalni az a pár részvény, amibe fektettem. De fogalmam sincs, miért és ho­gyan, mivel általában a megérzéseimre hagyatkozom - mesélte.

Legyen óvatos, aki tőzsdézik

A tőzsdei kereskedés önmagában nem egyszerű: aki vállalja a kockázatot, mert mondjuk szeretne az átlagos banki hozamoknál több pénzt keresni, de nem ért a tőzsdei kereskedéshez, a legjobb, ha felkészült szakembert (brókert) hív segítségül.

Csakhogy mivel a jövőbe senki sem lát, a brókerek sem tudják előre megmondani, hogy a tőzsdei részvények ára emelkedik-e vagy esni fog. Ráadásul nem árt tudni, hogy a brókercégek az adásvételekért cserében felszámított jutalékból élnek. Annál több pénzt keresnek, minél többet kereskedik az ügyfelük és nem abból, hogy az éppen nyer-e vagy pedig veszít.

Azt, hogy megfelelő brókert választunk-e, könnyen ellenőrizhetjük. Pusztán annyit kell tenni, hogy el kell kérni a bróker elmúlt években elért teljesítményét mutató adatokat, amelyekből kiderült, hogy nyereségesen vagy veszteségesen végezte-e a munkáját. Az adatsorokból az is kiolvasható, nagy vagy kis kockázatot vállalva forgatta ügyfelei pénzét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A gyorsan változó tőzsdén azonban konkrét hozamot ígérni felelőtlenség. Ha valaki mégis ilyet tesz, akkor annak eleve gyanúsnak kell lennie. Igaz, a várható hozam nagyságát és elnyerésének valószínűséget néhány módszerrel valamennyire előre lehet jelezni, ám tuti tipp természetesen nincs.

Nagyon fontos, hogy csak olyanban bízzunk, aki megfelelő banki háttérrel rendelkezik
, azaz dokumentált szerződése van egy pénzügyi szolgáltatóval, így nem közvetlenül nála, hanem egy pénzügyi szolgáltatónál (bankban, brókerszámlán) tudjuk elhelyezni pénzünket, kizárólag visszakövethető, elektronikus utalással (az átvételi elismervényt, készpénzes megoldást jobb elfelejteni). Ha ugyanis bankban/brókercégnél van a pénz, a fölött csak az ügyfél rendelkezik, a szerződött fél (azaz jelen esetben a személyi bróker) csak az ügyfél nevében kereskedhet (tranzaktálhat) meghatalmazással, ami azt jelenti, hogy tranzakciót bonyolíthat, de a pénzhez, a számlához nem fér hozzá.

Érdemes referenciát kérni a pénzkezelőtől az elmúlt időszakban folytatott tevékenységről - ennek bizonyításához egyébként ingyenes auditáló cégek állnak rendelkezésünkre. Próbáljunk keresni referenciát az ügyfélkörében is: kérjük el néhány ügyfelének telefonszámát, vagy kérjük meg, hogy hívja fel előttünk néhány ügyfelét.

Az igazán szembetűnő "intő jel" ugyanakkor az, hogy ha egyik sem áll rendelkezésére a fentiek közül, vagy ha nem tudja bizonyítani tevékenységét, akkor nagyon hamar eltűnik a csaló.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25