14 °C Budapest

Fontos levelet kapnak a nyugdíjasok - heti összefoglaló

2014. november 16. 19:10

Ezek voltak a 46. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

A héten a Pénzcentrumon kiemelten foglalkoztunk a megtakarításokkal, ezekről az alábbiakban olvashatsz:

Tényleg otthon tartod a pénzed? Sokkal jobbat mutatunk

Tudtad? Ez most az egyik legjobb befektetés

A 7 legjobb hely, ahova teheted a pénzed egy évre

Ez is egy jó hely a pénzednek - még adóznod sem kell utána

Nagyon nem mindegy, miben tartod a pénzed! Állj több lábon

A hét legfontosabb témája a devizahitelek forintosítása volt. A törvénytervezetet hétfőn nyújtják be várhatóan, de rengeteg fontos részletet megismerhettünk a héten az adósságrendezésről. A legfontosabb devizahiteles cikkeinket itt találod:

Mégsem kapnak pénzt a devizahitelesek februárban
Akár évtizedekre is meghatározhatja a fair bankokról szóló törvény tervezete, hogyan veszünk fel hiteleket. Azt már korábban is tudtuk, hogy a devizahiteleket fixált törlesztőrészletű forinthitelekkel válthatják ki, azt viszont nem gondoltuk volna, hogy a kormány módosíthatja az elszámolási határidőket.

A fél ország várta: ezen az árfolyamon forintosítják a devizahiteleket
A frankhiteleket 256,5, az euróhiteleket pedig 309,0 forintos árfolyamon forintosítják - gyakorlatilag ezt jelentette be az imént a Nemzetgazdasági Minisztérium friss közleményében. Az ügyfelek hitelét tehát a jelenlegi piaci árfolyamhoz közeli szinten számolják át, a tartozás összegét "csak" a februári elszámolás fogja csökkenteni, átlagosan közel ötödével.

Ennyivel nőhet a törlesztőrészleted a forintosítás után
Néhány részletet még rendezni fog a holnap megjelenő forintosítási törvény, viszont a kedden benyújtott fair bank törvény alapján már ismerjük a hitelnyújtás alapelveit, ezért kiszámoltuk, mennyi lehet az átváltás utáni törlesztőrészletünk.

Végre kiderült, kik maradnak ki a forintosításból

A hétvégén megtudtuk, hogyan forintosítják a devizahiteleket. Megvan a fix árfolyam mértéke, és az is kiderült, hogy nem lesz kötelező átváltani devizahiteleinket forint alapú kölcsönre. Kik maradnak ki a forintosításból?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

5 dolog, ami csak most derült ki a forintosításról
Egyre több részlet derül ki a forintosításról. Igaz, a törvénytervezetet még nem ismerjük, de lassan körvonalazódik, hogyan fogják végrehajtani az átváltást. Összeszedtük öt pontba, mit érdemes tudni a devizahitelek forintosításáról.

Mégis jobban járnak a devizahitelesek, mint a forinthitelesek?

A Bankszövetség háttérbeszélgetésén fontos információk hangzottak el a forintosítással és a fair bank törvénnyel kapcsolatban. Kiderült, hogy a forinthitelesek egy része mégis rosszabbul járhat, mint a devizában eladósodottak.

További fontos cikkeink:

Nagyon fontos levelet kaptak a nyugdíjasok! Nehogy kidobják!
Fontos nyugdíj-levél érkezett/érkezik novemberben. Ebben tájékoztat a Posta arról, hogy 2015-ben kinek, melyik nap viszik a nyugdíját.

Kemény drágulásra számíthatnak a busszal utazók

Kemény áremelésekre lehet számítani a távolsági buszjáratokon, ha a kormány a buszokra is kiterjesztené a megtett úttal arányos elektronikus útdíjfizetést.

Ez az év legdurvább termékbemutatós átverése! Pofátlanság
Rég hallottunk ennyire durva termékbemutatós átverésről: Békésben múlt héten úgy kínáltak megvételre ágyneműt időseknek egy cég képviselői, hogy azt állították, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár visszatéríti az árát. A csorvási rendezvény ügyében csalás kísérlet gyanúja miatt indult nyomozás.

Dzsesszika bazi nagy keresztelője: jöhet a NAV-vizsgálat? + videó
Hihetetlen fényűzés, gazdagság és pompa: röviden így jellemezhetőek azok a videók, melyek időről-időre feltűnnek a legnépszerűbb hazai videomegosztó oldalakon. Nagy kérdés azonban, a NAV szokott-e ezek alapján vagyonosodási vizsgálatot indítani?

Kész, vége: nincs többé bérlet a Postákon
Nem akar jutalékot fizetni a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Magyar Postának, ezért a jövőben nem lehet majd bérletet venni a postákon, és jegyet is csak a kijelölt hivatalokban értékesítenek majd - tudta meg a Pénzcentrum.

Sosem találnád ki, mi lesz az idei karácsony slágere

Habár az internetes kereskedelem egyre népszerűbb, még mindig kevesebbet vásárolunk online, mint a nyugat-európaiak. A szakemberek szerint az olyan akciók, mint az Amerikában népszerű Black Friday nap hazai bevezetése segítheti a további növekedést. Egyébként az idei karácsony egyik legnagyobb sztárja a selfie-állvány lehet, egy olyan szerkezet, ami megkönnyíti, hogy fényképet készítsünk saját magunkról. 

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 10:43
A NER-kedvenc Balásy Gyula tulajdonos a New Land Media Kft.-ben és a Lounge Design Kft.-ben is új op...
Holdblog  |  2024. április 25. 06:51
Soft landing, azaz puha landolás. A végső kimenetel, amiben a 2021 végi, első poszt-Covid inflációs...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm