3 °C Budapest

Újra lecsap Matolcsy új adója: tovább drágítanak a bankok

Pénzcentrum
2012. december 10. 05:27

Kis pénzzel is meg lehet úszni az új adót Éves szinten 10-20 ezer forintot is jelenthet a családoknak a csekkadó, amit a legtöbb bank jelentős mértékben áthárít majd. Igaz, a folyószámlák között eddig is óriási különbségek voltak, de jövőre még nagyobb figyelmet igényel a legmegfelelőbb megtalálása. Akkor sem érdemes hátradőlni, ha már megtaláltuk a legjobbat, hiszen bármikor változtathatnak a bankok. A mostani összeállításunkat azért készítettük el, mert több nagyobb hitelintézet is módosította díjait februári hatállyal. Ezúttal bővítettük is a folyószámlák listáját, így a kiskeresetűek is megtalálhatják a legolcsóbbat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Több hitelintézet olcsóbbá tett néhány tranzakciót. A Raiffeisen és FHB bankoknál ingyenes marad a kártyás vásárlás, már csak a Budapest és az MKB bankoknál kell ezért fizetnünk. A készpénzfelvételi díjak ezzel szemben több helyen nőttek. Mivel minden kedvezőtlen díjváltoztatást 60 nappal előbb be kell jelenteni, ezért csak február 1-től lépjet hatályba az a november végén meghirdetett módosítás a Raiffeisennél, hogy már nem 45, hanem 135 forint a készpénzpénzfelvétel díja.

Az FHB-nál szintén február 1-től változik ugyan ez a tétel, a fix 40 forint helyett 3 ezreléket kell fizetni a tranzakcióért, ami 13 333 forint felett többletterhet jelent. Azok örülhetnek, akik gyakrabban, kisebb összegeket szeretnek levenni számlájukról. Az OTP bank is több tételen drágított előző összeállításunk óta. A tranzakciók után fizetendő minimális díjak emelésével azok járhatnak rosszabbul, akik kisebb összegeket utalnak havonta.

A bankok kedvezményes folyószámlacsomagjaikat különböző feltételekhez köthetik. Ez a legtöbb esetben valamilyen összegű havi jóváírás, ami a számlára érkezik. Első táblázatban azokat vettük sorra, melyek kevesebb, mint 90 ezer forint jóváírással igénybe vehetők. Ezek közül többet, akár második számlacsomagként is használhatunk, hiszen például az AXA számláján ingyen tarthatjuk a pénzünk, ha nem veszünk fel róla pénzt,minden más tranzakció ingyenes.

Friss: A cikk megjelenése után az AXA is növelte díjait. A táblázatot ez elepján frissítettük.

Egy átlagos ügyfél készpénzfelvételi szokásaitól függően és attól, hogy kér-e sms értesítést tranzakcióiról 260 forinttól 2 919 forintig fizethet a havi számlavezetésért. Ez a különbség már megérheti, hogy elgondolkozzunk a bankváltáson.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nagyobb jövedelem mellé nagyobb kedvezmények is járnak, a 90 ezer forint feletti jóváírással rendelkezőknek érdemes lehet továbblapozni >>tovább>>

Értelmetlenül sokat fizethet, aki nem figyel oda

Az Unicredit bank már október közepén drágított legnépszerűbb folyószámláin, de február elsejétől még tovább növelte díjait. Az ingyenes készpénzfelvétel teljesen eltűnt. Az eddig ugyancsak ingyenes 1 idegen ATM használat is megszünt, helyette 630 forintot számol fel a bank.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?