2 °C Budapest

Dupla adó vár a hitelkártyás vásárlókra, így úszhatod meg

Pénzcentrum
2012. november 16. 05:27

A tranzakciós adó érinteni fogja a hitelkártya használókat is. Mennyi marad a jóváírásokból, ha ki kell fizetnünk a tranzakciónkénti 2 ezrelékes díjat, ráadásul nem is egyszer? Érdemes lesz még hitelkártyával vásárolni 2013-ban is? Jó hír, hogy több bank is kínál ingyenes megoldást. Ha nem változtatnak díjaikon a hitelintézetek, akkor 2013-ban is megéri majd hitelkártyával fizetni.

A Pénzcentrum.hu olvasóinak már a könyökén jön ki, miért is éri meg hitelkártyát használni. - HA ez mégse lenne így, kattints ide! - A tranzakciós adó viszont 2013-ban mindent megváltoztathat. Gondoljunk csak bele, egy vásárlás 4 ezrelék adót is jelent, ami az éves díjakkal együtt részben értelmetlenné teheti a hitelkártyát. A 4 ezrelék úgy jön össze, hogy  2 ezreléket adó keletkezik a vásárláskor, majd a tartozásunk kiegyenlítésekor is ennyibe kerülhet az utalás. Szerencsére nem minden bank hárítja át az illetéket. Pedig ez 200 ezer forintos költésnél már 800 forintot jelentene . Még ezek után is megérheti hitelkártyával fizetni, hiszen az 1 százalékos (2000 forintos) jóváíráshoz képest ez még mindig alacsony összeg.

>>Az idióta PIN-kódokra is rászállnak a bankok<<


A legtöbb bank nem csak részlegesen terhelte át a tranzakciós díjat a hitelkártya használókra, másrészt a jóváírások mértéke is sok esetben magasabb, mint a számítás során használt 1 százalék.

A folyószámlák között válogatva is találhatunk még 2013-ban is olyat, amiről ingyenes rendezhetjük tartozásunkat, akár beszedési megbízással vagy utalással.

Folyószámla körkép 2013

2013-ban is maradnak olyan folyószámlák, ahonnan ingyen utalhatjuk el a hitelkártya tartozásunkat a bankunknak. Azonos hitelintézetben vezetett számlák esetén ez egyébként is adómentesen tehetjük meg, de akár más banktól is marad erre lehetőség. Ilyen ingyenes utalási lehetőség marad az AXA,  CIB, Erste és K&H bankoknál. Ezeknél  a beszedési megbízás is ingyenes maradt.

A hitelkártyák közül is kiválaszthatunk egy olyat, mely esetén az eddigi információink szerint nem kell majd fizetni plusz tranzakciós díjat 2013-tól. Az összehasonlított kártyáink közül mindegyik ilyen, de ha ebben bármilyen változás áll be azonnal megírjuk. Jelenleg nincs tranzakciós díja a Citibank, Budapest, FHB, Erste, K&H, Raiffeisen és az OTP hitelkártyáinak.

 

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 27. 13:49
Hetedik alkalommal adják át idén a díjat, amire a szegénység és a depriváció témakörét feldolgozó an...
Holdblog  |  2023. január 27. 12:47
HOLD After Hours. Adásunkban halmozzuk a titulusokat, ami még jól jöhet a hajbókoló világban. De les...
Bankmonitor  |  2023. január 27. 08:07
Az elmúlt évek egyik slágerbefektetése volt a deviza – ezen belül is az euró – vásárlása...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?