1 °C Budapest

Itt az OTP újdonsága: már be sem kell menni a bankba

2012. szeptember 6. 11:04

Újfajta, fiatal pályakezdőknek szánt szolgáltatáscsomagot mutatott be mai sajtótájékoztatóján az OTP Bank. A Simple fantázianevű csomag egyik fontos eleme, hogy az online kapcsolattartásra helyezi a hangsúlyt, szolgáltatásai leginkább egyfajta direktbanki nyitásra engednek következtetni.

A bank megbízásából készített, a harminc év alattiak szokásait vizsgáló kutatásból kiderül: a fiatalok esetében különösen a pénzügyek esetében van jelentősége annak, hogy kontrollálják a folyamatokat: tipikus jellemzője a korosztálynak, hogy szereti online intézni (pénz)ügyeit, ugyanakkor gyakrabban vesznek fel készpénzt az ATM-ekből is.

Mint azt Kovács Antal, a hitelintézet lakossági üzletágát irányító vezérigazgató helyettese a mai sajtótájékoztatón elmondta, az OTP Bank által bemutatott új szolgáltatáscsomag ezeknek az igényeknek próbál megfelelni, azaz a fiatal korosztály élethelyzetihez igazodva alakították ki a Simple csomagot, így például törekedtek az egyszerű, közérthető nyelvezetre is. A csomag 18 és 30 éves kor közötti fiatalok számára vehető igénybe, egy év alatt több tízezer Simple-ügyféllel számol az OTP.

Több ingyenes szolgáltatás, online működés, direktbanki nyitás

A moduláris felépítésű csomag az online bankolásra helyezi a hangsúlyt: a direktbanki szolgáltatókhoz hasonlóan a bankfiókba alapesetben csak a szerződés aláírásáért kell bemennie az ügyfélnek, minden műveletet - így a szerződés megkötését- is online lehet kezdeményezni. A rendszerhez a MasterCard PayPass bankkártya mellett havi két díjmentes készpénzfelvétel társul (saját ATM-ekből), de díjmentes a netbank használata, az online csoportos beszedési megbízások és átutalások, valamint - elektronikus számlakivonat és legalább a minimálbérnek megfelelő havi jövedelem rendszeres jóváírása esetén - a számlavezetés.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Újdonság, hogy a folyószámla hitel esetében 10 ezer forintig sem kamatot, sem kezelési költséget, csak egy egyszeri fix lehívási díjat számít fel a bank. Az ügyfél plusz adminisztráció és aláírandó szerződések nélkül, bármikor módosíthat a szolgáltatáscsomag összeállításán az internetes felületen. A fiatal pályakezdők különböző élethelyzeteihez igazodó kedvezményeket is kínál a Simple: díjmentesen nyitható lakástakarékpénztári számla, igényelhető az OTP Egészségpénztári kártya is.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 27. 16:38
A miniszterelnök külföldi újságíróknak tartott háttérbeszélgetést, de az erről szóló cikket két hely...
Holdblog  |  2023. január 27. 12:47
HOLD After Hours. Adásunkban halmozzuk a titulusokat, ami még jól jöhet a hajbókoló világban. De les...
Bankmonitor  |  2023. január 27. 08:07
Az elmúlt évek egyik slágerbefektetése volt a deviza – ezen belül is az euró – vásárlása...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?