1 °C Budapest

Itt az OTP újdonsága: már be sem kell menni a bankba

2012. szeptember 6. 11:04

Újfajta, fiatal pályakezdőknek szánt szolgáltatáscsomagot mutatott be mai sajtótájékoztatóján az OTP Bank. A Simple fantázianevű csomag egyik fontos eleme, hogy az online kapcsolattartásra helyezi a hangsúlyt, szolgáltatásai leginkább egyfajta direktbanki nyitásra engednek következtetni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A bank megbízásából készített, a harminc év alattiak szokásait vizsgáló kutatásból kiderül: a fiatalok esetében különösen a pénzügyek esetében van jelentősége annak, hogy kontrollálják a folyamatokat: tipikus jellemzője a korosztálynak, hogy szereti online intézni (pénz)ügyeit, ugyanakkor gyakrabban vesznek fel készpénzt az ATM-ekből is.

Mint azt Kovács Antal, a hitelintézet lakossági üzletágát irányító vezérigazgató helyettese a mai sajtótájékoztatón elmondta, az OTP Bank által bemutatott új szolgáltatáscsomag ezeknek az igényeknek próbál megfelelni, azaz a fiatal korosztály élethelyzetihez igazodva alakították ki a Simple csomagot, így például törekedtek az egyszerű, közérthető nyelvezetre is. A csomag 18 és 30 éves kor közötti fiatalok számára vehető igénybe, egy év alatt több tízezer Simple-ügyféllel számol az OTP.

Több ingyenes szolgáltatás, online működés, direktbanki nyitás

A moduláris felépítésű csomag az online bankolásra helyezi a hangsúlyt: a direktbanki szolgáltatókhoz hasonlóan a bankfiókba alapesetben csak a szerződés aláírásáért kell bemennie az ügyfélnek, minden műveletet - így a szerződés megkötését- is online lehet kezdeményezni. A rendszerhez a MasterCard PayPass bankkártya mellett havi két díjmentes készpénzfelvétel társul (saját ATM-ekből), de díjmentes a netbank használata, az online csoportos beszedési megbízások és átutalások, valamint - elektronikus számlakivonat és legalább a minimálbérnek megfelelő havi jövedelem rendszeres jóváírása esetén - a számlavezetés.

Újdonság, hogy a folyószámla hitel esetében 10 ezer forintig sem kamatot, sem kezelési költséget, csak egy egyszeri fix lehívási díjat számít fel a bank. Az ügyfél plusz adminisztráció és aláírandó szerződések nélkül, bármikor módosíthat a szolgáltatáscsomag összeállításán az internetes felületen. A fiatal pályakezdők különböző élethelyzeteihez igazodó kedvezményeket is kínál a Simple: díjmentesen nyitható lakástakarékpénztári számla, igényelhető az OTP Egészségpénztári kártya is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2022. január 16. vasárnap
Gusztáv
2. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?