3 °C Budapest

A legolcsóbb számla kell? Több tízezret spórolhatsz

Pénzcentrum
2012. június 27. 05:27

Nem mindenki keres nettó 150 ezret, de bankszámlára a kis jövedelműeknek is szüksége van. Megkerestük a legolcsóbb számlákat, hogy mindenki közel ingyen intézhesse a pénzügyeit. Ez különösen azoknak fontos, akik nem a szolgáltatás minőségét tartják elsődlegesnek, hanem, hogy minél több maradjon a pénztárcában a hó végén. A legnagyobb bankok számlacsomag ajánlatait hasonlítottuk össze egy 90 ezer forintot kereső ügyfél esetén.

Előző összeállításunkban a magasabb keresetűek legmegfelelőbb folyószámlát kerestük. Ennek eredményét itt olvashatod.

A kiskeresetűek száma egyre nőtt az elmúlt években, hiszen az adóváltoztatások hatására idén sokaknak tovább csökkent a kézhez kapott jövedelme. Számukra fontos, hogy a számlacsomagjuk minél olcsóbb legyen, még ha nem is tud túl sokat. A magyar lakosság nagy része készpénzzel szeret fizetni, fizetését pedig általában két részletben leveszi számlájáról és szinte azonnal sárgacsekken be is fizeti azt a postán.

Amíg ez nem változik és nincs szükség olyan ingyenes extra szolgáltatásokra, mint a többszörös ingyenes idegen ATM készpénz felvét, mobilbanking stb., addig a legegyszerűbb számlacsomagokkal tudunk a legtöbbet spórolni havonta. A legtöbbünknek nincs több, mint havi 1-2 beszedési megbízása, hasonló számú utalása és nincs szükségünk másra, mint egy itthon használható bankkártyára.. Ezeknek a díjait foglaltuk össze a következő táblázatban.


Az AXA, Budapest, Gránit és Raiffeisen Bank kínál ingyenes számlavezetést a kiskeresetűeknek. A beszedési megbízásért 3 pénzintézetnél kell fizetni, ennél némileg több 5, illetve 4 banknál kell fizetni az állandó forint átutalási megbízásért és a havi kétszeri készpénzfelvételért.

 


Összefoglaló táblázatunkban feltüntettük az sms értesítések díját és a folyószámlán tartott pénz kamatát is. Sms értesítésekkel tudhatjuk igazán biztonságban a pénzünket, hiszen a kártya elvesztése esetén azonnal értesülhetünk a nem kívánatos tranzakciókról. Az összes minimális költség kiszámolásakor nem vettük figyelembe az értesítések díjait, hiszen ezek könnyen lemondhatóak a bankfiókokban vagy netbankon keresztül. Az extra költségben viszont már 10 darab ilyen sms díja is benne van, amit vásárláskor és készpénzfelvételkor kapunk meg, ezzel nagyobb biztonságban tudva a pénzünk.

A legolcsóbb számlacsomag a Gránit Banké lett, ahol 79 forintért tudhatjuk le a havi pénzügyeket. Azoknak viszont, akiknek marad  tartalék a számlájukon és megelégszenek egy készpénzfelvétellel is havonta, választhatják az AXA ajánlatát, ahol magas hozamot érhetnek el a folyószámlán tartott pénzükkel.

Pénzcentrum vélemény
Több bankszámlát is használhatunk egyszerre. A tranzakciós adó bevezetéséig érdemes lehet akár 3 különböző banknál is valamilyen számlát vezetni. Már akár minimálbérnél is megéri hitelkártyával rendezni havi költekezéseinket. Fizetésünk azon részét, amit nem költünk el, de lekötni sem szeretnénk, akár az AXA-nál tartott számlánkon is kamatoztathatjuk (teljesen ingyenesen, ha nem kérünk kártyát). Mindezt kiegészíthetjük egy megfelelő hitelkártyával és a hozzá tartozó számlával, így ahogy már korábbi elemzésünkben is megírtuk, a jóváírások révén több tízezer forintot is kereshetünk évente. ->>

Ezt csak azoknak ajánljuk, akik tudatosan tudnak bánni pénzügyeikkel. A hitelkártyán felhalmozott tartozás ugyanis a kamatmentes periódus után csak újabb nagy terheket jelenthet a családoknak.

 

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 6. 06:13
Ki tudja, hány dominó dől még el, amíg a kriptovaluták világában konszolidálódnak a viszonyok. Jó hí...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?