18 °C Budapest

Mire elég 63 ezer forint nyugdíj?

2011. június 18. 10:22

Ki gondolná, hogy 63 ezer forintból még arra is futja, hogy megspóroljon belőle valaki egy GPS-re valót, miközben a létminimum 75 ezer forint környékén van. Pedig van olyan nyugdíjas, akinek ez sikerül.

A jászberényi Gyeniss Györgyné havi 63 ezer forintos nyugdíjából navigációs készüléket adományozott a városi mentőállomás részére - számolt be a Szoljon.hu. A nyolcvanadik életévéhez közelítő idős asszony nagymestere a spórolásnak. Elsőként minden csekket befizet, majd kiszámolja, hogy a következő nyugdíjából mennyit költ élelemre. Ami marad, azt félrerakja. Tíz, húsz, harminc forintokat, de van, hogy ezret, kétezret is havonta.

A "sok kicsi, sokra megy" elven sikerült összegyűjtenie egy GPS-re valót. Az nem derült ki a tudósításból, hogy milyen drága készüléket adományozott az idős asszony, de a legolcsóbb GPS is 30-40 ezer forint környékén van.

Így dőzsöl a magyar luxusnyugdíjas - KATTINTS!

Gyeniss Györgyné korábban két számítógépet adományozott a jásztelki általános iskolának, és vállalta az esetleges javíttatási költségeket is. A gyermektelen idős néni minden év végén felajánl több ezer forintot azon gyermekek számára, akik kiemelkedő tanulmányi eredményt érnek el, és jó magaviseletűek.

Mennyit is kap a magyar nyugdíjas?

Eközben a Daily Mail című angol lap azt írja, hogy a szigetország nyugdíjasai irigykedve nézik, hogy némelyik volt szocialista államban több szociális ellátást (például öregek otthona, egyéb támogatások) kapnak a nyugdíjasok, mint a britek. Ha a bruttó nemzeti össztermékhez (GDP) viszonyítunk, akkor az európai országok között a tizedikek vagyunk a nyugdíjasoknak szánt szociális ellátások tekintetében. Ha viszont a ténylegesen erre a célra elköltött pénzt nézzük, akkor már csak a 18. helyen állunk. 

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Több gazdag ország is viszonylag kis százalékát költi a GDP-jének az idősek ellátására, mégis élen tud járni az ellátások mennyiségében, minőségében. Ilyen Norvégia is, csak a GDP 6,2 százalékát költi el hasonló jogcímen, mégis ez majdnem annyit ér, mint az olasz költés, ahol a hazai össztermék közel 12 százalékát teszi ki az idősek szociális ellátása.

 

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?