Komoly feladat a reálhozamok kézbesítése

2011. június 16. 18:32

A magán-nyugdíjpénztári vagyon hozamának egy része az államhoz, az infláció feletti rész, az úgynevezett reálhozam pedig a volt pénztártagokhoz kerül - mondta az InfoRádiónak a Stabilitás Pénztárszövetség alelnöke, aki szerint a többség kap reálhozamot. Borza Gábor kiemelte: várhatóan a tagok kétharmada postán kapja meg ezt az összeget.

A nyugdíjpénztáraktól a hozamnak az inflációt felölelő részét az állam kapja meg, az e feletti rész a reálhozam, azt fizetik ki az állami rendszerbe visszalépő pénztártagoknak - mondta el a Stabilitás Pénztárszövetség alelnöke.

Borza Gábor kifejtette: az emberek többsége számíthat reálhozamra, de azok nem, vagy csak kevésre, akik közvetlenül a válság előtt léptek be a magánnyugdíjpénztárba, illetve rossz ütemben váltottak a pénztárak között. Egy egymilliós egyenlegnél, folyamatos munkaviszony esetén átlagosan 70-80 ezer forintos reálhozamra lehet számítani - tette hozzá.

Az alelnök közölte: a pénztárak átadták a vagyonelemeket az államnak, majd július 20-án kérhetik vissza, és akkor pontosan meg kell mondani, hogy mekkora a reálhozam. Az Államadósság Kezelő Központ két napon belül küldi az összeget, majd a pénztáraknak nyolc napjuk van az utalásra - fejtette ki.

A visszalépő pénztártagok 50-60 százaléka nem nyilatkozott arról, hogyan kívánja megkapni a reálhozamot, így ők postai úton a lakcímükre kapják a pénzt - hangsúlyozta Borza Gábor, aki szerint ez komoly feladatot jelent majd a Magyar Postának is. Hozzátette: a válaszolók többsége számára bankszámlára utalják az összeget. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25