25 °C Budapest

Egyelőre nem lesznek magasabb kamatok

Pénzcentrum
2011. március 25. 09:32

Lassan indul be a betéti akciózás a nagy kereskedelmi bankoknál. A kis forráséhség lassan beinduló hitelezésre utal. Elsősorban devizaforrásra lehet szüksége a bankoknak rövidtávon- írja a Napi Gazdaság.


Az egyik legolcsóbb forrást jelenti a bankoknak a lakosságoktól begyűjtött betétek állománya. A betétekre átlagosan 100 bázispontnyi plusz kamatot adnak most a jegybanki érték fölött. Egy-egy bank időről-időre kamatakciókkal próbálja meg forrásait felduzzasztani, aminek a kamat érzékeny lakossági befektetők nagy örömmel és bankváltással reagálnak.

Nem volt ritka az ilyen akciós időszakokban az 1-2% piaci részesedés növekedés több banknál, bár ezt az előnyét tartósan egyik sem tudta megőrizni.

A K&H viszont nem számít a betéti kamatok frontján tényleges harcra a következő hónapokban, mivel a hitelezési aktivitás továbbra is kritikusan alacsony. Így a bankoknak nem szükséges gyorsan forrást bevonniuk. A devizaforrások viszont egyes bankoknál könnyen elapadhatnak vagy megdrágulhatnak, ebben az esetben a lakossági devizabetétek kamata növekedhet.

Az OTP a jövőben sem látja annak érdemi esélyét, hogy nőjön a hitelezés az országban és ezzel forráshiány alakuljon ki. Forráshiány nélkül viszont nem lesznek magasabb kamatok egyik banknál sem, amennyiben - ahogy az várható - további jegybanki alapkamat emelésre nem kerül sor.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 19. 12:50
A reggeli műsor házigazdája szerződésszegés miatt kerül le egy időre a képernyőről.
Holdblog  |  2022. május 19. 09:59
A befektetési világban, a politikában és a gazdaságban rossznál rosszabb hírek követik egymást, az i...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?