11 °C Budapest

Az új VISA-technológia 0,049%-ra nyomta le a kártyacsalások arányát

2011. február 11. 15:02

A Visa Europe a mai napon bejelentette új Technológiai Innovációs Programját, amely azonnal csökkenti az EMV chip elfogadással rendelkező kereskedők adatbiztonsági standard teljesítéséhez szükséges költségeit, és ezzel párhuzamosan ösztönzi a csak mágnes csík leolvasására alkalmas terminálok migrálását az EMV chip elfogadó technológiára.

Azok a kereskedők, akik részt vesznek a programban - 2011. április 30-tól - és teljesítik az adatbiztonságra vonatkozó bankkártyás fizetés standard 1. és 2. mérföldkövét, azok teljes és hitelesített megfelelést kapnak, valamint mentesek lesznek a büntetések alól adatsérülés esetén, amennyiben teljesítik a standard által meghatározott 1-4 előírásokat.

Az új kezdeményezés rávilágít arra, hogy az EMV chipek bevezetése milyen jótékony hatással bírt a csalások számának csökkenésére Európa szerte és hogy a technológia kézzelfogható hasznot jelent azon kereskedők számára, akik befektetnek az EMV chip elfogadására képes POS terminálokba. Tavaly szeptemberben a csalások költésekhez viszonyított aránya 0,049% volt, amely éves szinten 14%-os csökkenést mutat a 2009. szeptemberi 0,057%-hoz képest.

Az új Technológiai Innovációs Program minden olyan kereskedő számára elérhető, akik korábban PCI DSS megfelelést szereztek, vagy tervet készítettek a megfelelés teljesítésére és nem voltak érintettek kártyabirtokosok adatainak megsértésében a közelmúltban.

Kiss Ede, a Visa Europe Magyarországért felelős területi vezetője a következőket mondta: "Az EMV szabvány és a chip-technológia nemcsak a bankkártyás visszaélések visszaszorításában váltak be, de alapjául szolgálnak számos fizetési innovációnak is. Szerencsére Magyarországon a chipkártyák elfogadására alkalmas kereskedői terminálok aránya már 90% feletti. A Visa Europe a maradék, "csak mágnes csíkos" terminálpark chip-esítését ösztönzi ezzel a programmal."

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A kereskedők 2011. április 30-tól jelentkezhetnek a programra. Azok a kereskedők, akik úgy döntenek, hogy nem vesznek részt a programban, kérhetik a rendelkezésre álló összes bankkártya adat korlátozását olyan kiegészítő technológiák segítségével, mint az adatmező titkosítás és/vagy tokenizáció. 

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?