Az új VISA-technológia 0,049%-ra nyomta le a kártyacsalások arányát

2011. február 11. 15:02

A Visa Europe a mai napon bejelentette új Technológiai Innovációs Programját, amely azonnal csökkenti az EMV chip elfogadással rendelkező kereskedők adatbiztonsági standard teljesítéséhez szükséges költségeit, és ezzel párhuzamosan ösztönzi a csak mágnes csík leolvasására alkalmas terminálok migrálását az EMV chip elfogadó technológiára.

Azok a kereskedők, akik részt vesznek a programban - 2011. április 30-tól - és teljesítik az adatbiztonságra vonatkozó bankkártyás fizetés standard 1. és 2. mérföldkövét, azok teljes és hitelesített megfelelést kapnak, valamint mentesek lesznek a büntetések alól adatsérülés esetén, amennyiben teljesítik a standard által meghatározott 1-4 előírásokat.

Az új kezdeményezés rávilágít arra, hogy az EMV chipek bevezetése milyen jótékony hatással bírt a csalások számának csökkenésére Európa szerte és hogy a technológia kézzelfogható hasznot jelent azon kereskedők számára, akik befektetnek az EMV chip elfogadására képes POS terminálokba. Tavaly szeptemberben a csalások költésekhez viszonyított aránya 0,049% volt, amely éves szinten 14%-os csökkenést mutat a 2009. szeptemberi 0,057%-hoz képest.

Az új Technológiai Innovációs Program minden olyan kereskedő számára elérhető, akik korábban PCI DSS megfelelést szereztek, vagy tervet készítettek a megfelelés teljesítésére és nem voltak érintettek kártyabirtokosok adatainak megsértésében a közelmúltban.

Kiss Ede, a Visa Europe Magyarországért felelős területi vezetője a következőket mondta: "Az EMV szabvány és a chip-technológia nemcsak a bankkártyás visszaélések visszaszorításában váltak be, de alapjául szolgálnak számos fizetési innovációnak is. Szerencsére Magyarországon a chipkártyák elfogadására alkalmas kereskedői terminálok aránya már 90% feletti. A Visa Europe a maradék, "csak mágnes csíkos" terminálpark chip-esítését ösztönzi ezzel a programmal."

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kereskedők 2011. április 30-tól jelentkezhetnek a programra. Azok a kereskedők, akik úgy döntenek, hogy nem vesznek részt a programban, kérhetik a rendelkezésre álló összes bankkártya adat korlátozását olyan kiegészítő technológiák segítségével, mint az adatmező titkosítás és/vagy tokenizáció. 

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25