31 °C Budapest

Az FHB-é lehet az Allianz Bank

2010. június 17. 09:47

Január óta tartó, közel öt hónapos tárgyalások eredményeképpen az FHB Jelzálogbank és az Allianz Hungária Biztosító tegnap szándéknyilatkozatot írt alá hosszú távú exkluzív stratégiai együttműködésre, illetve az Allianz Bank 100%-ának tulajdonosváltására vonatkozóan - közölte ma az FHB. Utóbbi értelmében az FHB fiókjainak száma 70 fölé emelkedhet.

A szándéknyilatkozat alapján kialakításra kerülő hosszú távú stratégiai együttműködés az FHB Csoport és az Allianz Csoport között kiterjedne mind a banki, mind a biztosítási termékek értékesítésére, valamint az egyéb, a két pénzügyi csoport által jelenleg értékesített termékekre is. A hosszú távú együttműködést a felek a két csoport között 20 évre tervezik megkötni, mely az első 5 évében nem mondható fel.

A banki együttműködés keretében az Allianz Hungária Biztosító Zrt. értékesítené az FHB Csoport banki, életjáradéki és ingatlan-befektetési termékeit, míg a biztosítói együttműködés keretében az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. fiókhálózatán keresztül értékesítené az Allianz Csoport biztosítói, nyugdíj- és egészségpénztári, valamint befektetési termékeit. Mind az Allianz Csoport, mind az FHB Csoport kizárólagosságot vállalna az egymás termékeinek értékesítésére vonatkozóan.

A tranzakció részeként az FHB Jelzálogbank Nyrt. részvénycserés megoldással átvenné az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-től az Allianz Bank Zrt. részvényeinek 100%-át. A tranzakció sikeres lezárása eredményeképpen az FHB Csoport banki fiókhálózatának nagysága várhatóan meg fogja haladni a 70 fiókot. A kibővült fiókhálózat a jövőben is ki szolgálná az Allianz Csoport meglévő biztosítói és banki ügyfeleit.

Az együttműködés keretében az Allianz Hungária Biztosító Zrt. vállalja, hogy hosszú távon is jelentős tulajdonosa kíván maradni a társaságnak. A további tárgyalások után a végleges szerződéseket várhatóan 2010. július hónapban aláírják a felek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A két fél megállapodott, hogy a tranzakció jelen fázisában az ügylet egyéb részleteiről további információt nem közölnek.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?