Elkelt a világ legdrágább bélyege + fotó!

2010. május 25. 12:02

Egy hétvégi genfi aukción gazdát cserélt a világ legdrágább bélyege. Az 1855-ben hibásan nyomott svéd 3 shillinges bélyegért 1996-ban 970 ezer fontot adtak, bár a mostani vételárat, mint ahogy a vevők kilétét sem fedték fel, de szakértők szerint valahol 1,6-1,7 millió font között üthették le a licitet.

A Treskilling Yellow nevű bélyeg onnan kapta a nevét, hogy eredetileg zöldben kellett volna kinyomtatni, de egy hiba folytán sárgára sikerült. A különleges tévnyomatból ez az egyetlen példány maradt fenn, és bár vannak korábban készült különleges bélyegek, ez a legértékesebb mind közül.


Treskilling Yellow

Az aukciós ház szerint az adásvételt gyorsan nyélbe ütötték, a vevők - akik telefonon licitáltak - pontosan tudták, hogy meddig hajlandóak elmenni. A válság a licitálás terén is óvatosabbá tette az embereket, ugyanakkor egyre többen tekintenek a bélyegekre úgy, mint egy kedvező befektetési lehetőség.

A különleges bélyegre állítólag egy svéd diák bukkant rá még 1885-ben, amikor a nagyszüleinél nézett át egy halom levelet. Egy amerikai bélyegszakértő szerint a Treskilling Yellow mára egyike a világ 5 leghíresebb bélyegének.

Sokáig ismeretlen volt egy másik egypéldányos bélyeg, a "British Guiana 1 cent Magenta" tulajdonosa is, mígnem kiderült, hogy egymillió dollárért került John du Pont, a vegyipari vállalatbirodalom örökösének birtokába. A bélyeg jelenleg valószínűleg egy bankszéfben hever, miközben tulajdonosa emberölésért kiszabott börtönbüntetését tölti.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 25. 17:01
Hosszú fejezet zárult le Roman Abramovics távozásával, aki 19 esztendő után adta át azt a klubot, am...
MEDIA1  |  2022. május 25. 16:48
Automatizált stúdió segíti a 200 munkatárs munkáját.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?