22 °C Budapest

Globális feltörekvő piacok kockázatkedvelő befektetőknek

2010. április 9. 16:58

A feltörekvő piacok kockázatosabb, ám a hagyományos fix kamatozású eszközök hozamánál magasabb megtérülési lehetőséget kínáló részvényeibe, illetve kötvényeibe fektet a Budapest Alapkezelő két új, áprilistól kínált alapja. A nyílt végű, határozatlan futamidejű GE Money Feltörekvő Piaci Részvény Alap és a GE Money Feltörekvő Piaci DevizaKötvény Alap által Ázsia, Dél-Amerika és az EMEA régió piacainak teljesítményéből részesedhetnek a befektetők.

A Budapest Alapkezelő a jelenlegi gazdasági trendekben rejlő lehetőségeket figyelembe véve indítja el 2010 áprilisában a feltörekvő piacok részvényeibe illetve kötvényeibe fektető GE Money Feltörekvő Piaci Részvény Alapot és GE Money Feltörekvő Piaci DevizaKötvény Alapot. A nyílt végű, nyilvános, határozatlan futamidejű alapok vagyonának jelentős részét a Budapest Alapkezelő részvényekbe illetve kötvényekbe, deviza bankbetétekbe fekteti, ezzel biztosítva, hogy a befektetők maximálisan részesedhessenek a feltörekvő piacok, azaz Ázsia, Dél-Amerika és az EMEA régió piacainak teljesítményéből.

Jelentős kockázatmegoszlás, kiegyensúlyozott teljesítmény lehetősége

Az alapok befektetései megoszlanak a különböző országok, és gazdasági ágazatok között, az egyes eszközöket pedig - országtól függően - más-más devizáért lehet megvásárolni. Az alapok befektetési politikája a sok részvényt, illetve több kötvényt és devizabetétet felölelő portfoliókkal kívánja biztosítani az egyoldalú kockázatok kiszűrését, és a minél kiegyensúlyozottabb teljesítményt. Az alapok hozama, kockázata - befektetéseinek köszönhetően - csak minimális mértékben kötődik a magyar és közép-európai gazdaságok teljesítményéhez, kockázatához.

Nőhet a befektetők kockázati éhsége

Az olvadó betéti kamatok és pénzpiaci alap hozamok, és a 2009-es év kiugró részvénypiaci ralija egyre inkább a kockázatosabb eszközökre irányítják a befektetők figyelmét. Az amerikai makrogazdasági adatok - magas munkanélküliségi ráta, a háztartások eladósodottsága stb. -, és a fejlett világban általánosan várható szigorúbb szabályozás, a megugró költségvetési hiányok miatt magasabb adóterhek, valamint a bankok lényegesen visszafogott hitelezési aktivitása miatt 2010-ben nagyobb hangsúly helyeződik a fejlődő országokra, ahol továbbra is jók a növekedési kilátások.

"Elsősorban a kockázatkedvelő, magasabb hozamlehetőségeket kereső privátbanki ügyfeleink igényeit igyekeztünk kielégíteni feltörekvő piaci alapjainkkal. A Budapest Alapkezelő kiemelten fontosnak tartja, hogy befektetői számára az aktuális piaci trendeket figyelembe vevő, korszerű és érthető befektetési formákat kínáljon. Most induló alapjaink létrehozásakor arra törekedtünk, hogy ügyfeleink egyszerűen és költséghatékonyan, egyetlen alapon keresztül részesedhessenek a globális feltörekvő piacok teljesítményéből" - mondta el Fatér Gyula, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója.

A GE Money Feltörekvő Piaci Részvény Alapot és GE Money Feltörekvő Piaci DevizaKötvény Alapot a Budapest Alapkezelő elsősorban azoknak a kockázatvállaló befektetőknek ajánlja, akik a hagyományos fix kamatozású eszközök (bankbetétek, állampapírok) hozamánál magasabb megtérülést szeretnének elérni, vagy már meglévő portfoliójukat szeretnék új elemekkel színesíteni. Az alapokat a Budapest Alapkezelő minimum 5 éves befektetési időtávra ajánlja.

Az alábbi ábrán látható, milyen arányban fedheti le az egyes régiókat a GE Money Feltörekvő Piaci Részvény Alap befektetési piacának bemutatására alkalmas - a tőkepiacokon előszeretettel használt - MSCI Emerging Markets Részvény Index (2009.12.31.).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A GE Money Feltörekvő Piaci Részvény Alap befektetéseinek megoszlása eltérhet az MSCI Emerging Markets Részvényindextől.

Az alábbi ábrán látható, milyen arányban fedheti le az egyes régiókat a GE Money Feltörekvő Piaci DevizaKötvény Alap befektetési piacának bemutatására alkalmas - a tőkepiacokon előszeretettel használt - JP Morgan GBI-EM Index (2009.12.31.).

A GE Money Feltörekvő Piaci DevizaKötvény Alap befektetéseinek megoszlása eltérhet a JP Morgan GBI-EM Indexétől.

A GE Money Feltörekvő Piaci Részvény Alap és a GE Money Feltörekvő Piaci DevizaKötvény Alap nyíltvégű, nyilvános, határozatlan futamidejű. A jegyzési időszak 2010. április 6-ától 2010. április 23-áig tart, amely időszak alatt a befektetők vételi jutalék nélkül fektethetnek az alapokba. A befektetési jegyek névértéke 1 Ft.

A befektetés lehetséges kockázatairól részletes felvilágosítás az alapok hivatalos tájékoztatóiban található, amelyek elérhetők a Budapest bank fiókjaiban, a www.bpalap.hu és a www.budapestbank.hu internetes oldalon.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. július 5. 05:00
Csak az létezik, amit látunk? Ha az egyes befektetési eszközök jövőbeli hozamkilátásaira tekintünk,...
MEDIA1  |  2022. július 4. 21:15
A Media1 azt is megtudta, hogy Szarvas Szilveszter, a PestiSrácok hírigazgatója a Megafon Központhoz...
Kiszámoló  |  2022. július 3. 16:37
Bő ötven éve nem zárt olyan rossz első félévet az S&P 500, mint idén, 20% feletti zuhanás lett a...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?