28 °C Budapest

Címke: otp gyorsjelentés (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. október 18. 15:37

Gyengülni kezdett a forint csütörtök délután

A vártnak nagyjából megfelelő ma hajnali kínai GDP-adat mérsékelt hangulatjavulást okozott ma reggelre a nemzetközi piacokon, ami kora délutánig ki is tartott. Ebből azonban újra már nem tudott "profitálni" a forint, hiszen a reggeli hirtelen erősödés után (278-ról 276-ig) reggel óta 277 körül ragadt az euróval szemben. Délután aztán hirtelen gyengülés mutatkozott az egyébként is romló külpiaci hangulat mellett.

Pénzcentrum | 2010. július 13. 05:22

Ennyit kaphatsz euródért! Tizenkét magyar bank górcső alatt

A Pénzcentrum a magyarországi pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedte egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk a deviza megtakarítással rendelkező olvasóknak a legjobb lekötési lehetőség kiválasztásában. Az összeállításának köszönhetően a hosszabb és a rövidebb időtávon gondolkodó ügyfelek is megtalálják a nekik való ajánlatot.

Pénzcentrum | 2010. április 19. 05:02

Euró: beváltsam vagy lekössem? Íme a banki kamatok

A Pénzcentrum.hu a magyarországi pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedte egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk a deviza megtakarítással rendelkező olvasóknak a legjobb lekötési lehetőség kiválasztásában.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 25. 05:40

Nagyon rákészült az OTP: több fronton is nyomulnak

A lakáslízing új lakóingatlan vásárlása esetén annak ellenére tovább őrzi majd egyedülálló előnyeit, hogy október elsejétől újra elérhetőek lesznek (a korábbiaknál szigorúbb feltételek mellett nyújtott) államilag támogatott lakáshitelek - mondta Dr. Dunavölgyi Mária, az OTP Lakáslízing vezérigazgatója.

Portfolio | 2009. augusztus 19. 16:32

Válságban is nyereségesek a magyar bankok

Egy év alatt duplájára emelkedő rossz hitelállomány, hét és félszeres értékvesztés és céltartalék, növekvő kamatkülönbözeti és kereskedési eredmény - ellentétes tényezők, de egyértelmű összkép: 32 %-kal csökkent a magyar bankok adózott eredménye a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) második negyedéves adatai szerint. A bankok hitelportfóliója folyamatosan romlik, az ebből fakadó veszteségek nőttön nőnek, így az 55 milliárd forintos összesített adózás utáni eredmény arra jó, hogy kijelenthessük: bankjaink még mindig nyereségesek.

Portfolio | 2009. április 7. 13:30

Romlik a hangulat, a forint mégis stabil

A reggeli gyengélkedés után zuhanásba kapcsolt a forint, az euróval szembeni jegyzések megközelítették a 300-as szintet, majd kissé megnyugodott a kereskedés. Alapvetően továbbra is a külföldi befektetői hangulat a meghatározó a forint mozgására. A hangulat a déli órákra már egyértelműen romlást mutat, a forint mégsem gyengült újból. Az Európai Központi Bank tegnap esti jelzése, miszerint megfontolná a nem eurózóna-tagok állampapírjainak fedezetként való elfogadását, sem a deviza-, sem az állampapírok másodpiacán nem okozott érdemi pozitív piaci reakciókat.

Pénzcentrum | 2009. február 13. 17:00

Fűnyíró tarol a bankszektorban, elbocsát az OTP is!

Jelentős létszámleépítés lesz az OTP Banknál is - mondta Csányi Sándor az OTP gyorsjelentése utáni pénteki sajtótájékoztatón. Magyarországon 500 embert küld el a bank, Oroszországban a központból 100 embert bocsátanak el, de más tagvállalatoknál is lesznek leépítések. Az elbocsátások oka, hogy kevesebb hitelt folyósítanak, amihez kevesebb ember kell. Úgy tűnik, a létszámleépítések a magyar pénzügyi cégeket is elérték.

Pénzcentrum | 2008. november 6. 12:24

Kiderült, hogy miket vállalt Magyarország az IMF-hitelkeretért cserébe (2., korr.)

A nemzetközi közösségtől várható összesen 20 milliárd eurós hitelkeretért cserébe néhány lényeges gazdaságpolitikai és pénzügyi vállalást tett, illetve törvénymódosítást vállalt a magyar kormány, illetve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - jelezte a mai közös pénzügyminiszteri-jegybankelnöki sajtótájékoztatón Veres János, illetve Simor András. Az IMF-fel kötendő megállapodás egyik legfontosabb része, hogy a hitelkeretből megnyitásra kerül egy 600 milliárd forintos rész, amely egyrészt a magyar bankok tőkehelyzetét erősítheti, másrészt az állami garanciavállalás miatt olcsóbbá válhat a bankok devizaforrásokhoz jutása. Év végéig lesz elfogadott közpénzügyi törvénycsomag, szigorú költségvetési kontroll alatt lesz Magyarország és a banki jelzálog, illetve devizaalapú hitelezési gyakorlatra is jobban figyelnek majd a magyar hatóságok.

Pénzcentrum | 2006. november 27. 08:24

Dupla hozam: külföldre kell vinni a pénzt!

A forint a várakozásainkkal ellentétben mégiscsak szignifikánsan benézett a 260-as szint alá. A magas jegybanki alapkamat és a 2007-es költségvetés hiteles tervszámai járultak hozzá a forint erősödéséhez. A magyar fizetőeszköz egyelőre új kereskedési sávban (255-260 EURHUF) mozoghat! Az árfolyam az egyensúlyi problémák tükrében azonban megítélésünk szerint nem marad tartósan a 255-260-as kereskedési sávban. A Magyar Nemzeti Bank novemberi ülésén nem emelt az irányadó rátán, az MNB legfrissebb inflációs jelentése nem okozott meglepetést. Az állampapír-piacon a hosszú hozamok (5-15 év) tovább csökkentek, az állampapír-hozamgörbe egyre jobban inverz alakzatot vesz fel. A külföldiek állampapír-állománya új történelmi csúcsra emelkedett, a magyar állampapírok hozamfelára 300 bázispontra csökkent. A magyar részvénypiac a pozitív gyorsjelentések kapcsán átlépte a 23.300-at, jelenleg azonban a 23.600-as szinttel küzd a BUX index. A nemzetközi hitelminősítők fokozott figyelemmel követik a magya...

Pénzcentrum | 2006. november 6. 09:37

Hova nyúlj a tőzsdén?

Az elmúlt hetekben nem alakult ki tartós trend a magyar részvénypiacon, a magyar részvényindex továbbra is a 22.500-as szinttel harcol. A nemzetközi piacokon már elkezdődött a gyorsjelentési szezon, a pozitív hírek hatására az amerikai és európai tőzsdeindexek tovább emelkedtek.

Pénzcentrum | 2006. július 14. 12:00

Út a gazdagságig - Mibe kell fektetni? (7)

Elérkezett a hatodik hónap a befektetéseink életében, amelyeket két bank (HVB,OTP) és egy brókercég (Concorde) ajánlatai alapján hívtunk életre, azzal a céllal, hogy segítsünk Olvasóinknak befektetési döntéseik meghozatalában.

Pénzcentrum | 2006. május 19. 12:10

Út a gazdagságig - Mibe kell fektetni? (4)

Elérkezett a negyedik hónap a befektetéseink életében, amelyeket két bank (HVB,OTP) és egy brókercég (Concorde) ajánlatai alapján hívtunk életre, azzal a céllal, hogy segítsünk Olvasóinknak befektetési döntéseik meghozatalában. Az elmúlt néhány napban a világ tőzsdéin végbement zuhanás jelentősen megtizedelte befektetőink vagyonát. Azonban, a szakemberek türelemre intenek és jó vételi lehetőségeket is látnak a piacokon. Lássuk mennyink maradt és mit éri meg venni!

Pénzcentrum | 2006. április 21. 12:00

Út a gazdagságig - mibe kell fektetni? (4)

Elérkezett a harmadik hónap a befektetéseink életében, amelyeket két bank (HVB,OTP) és egy brókercég (Concorde) ajánlatai alapján hívtunk életre, azzal a céllal, hogy segítsünk Olvasóinknak befektetési döntéseik meghozatalában. Lássuk mennyit kerestünk!

Pénzcentrum | 2006. január 27. 05:55

Út a gazdagságig - Mibe kell befektetni?

Pénzt csak pénzből lehet csinálni - tartja a mondás. Azaz, ha valaki okosan "forgatja" már meglévő tőkéjét, az egy idő múlva kiszállhat a "mókuskerékből" és nyugodtan dőlhet hátra. Azonban, hogy mi a jó befektetés az már egy kicsit fogósabb kérdés, ugyanis ahány befektetési tanácsadó, illetve ahány befektető annyi válasz létezik. Most induló cikksorozatunkban szakértők segítségével igyekszünk tanácsokat adni, hogy Olvasóink minél hamarabb elérjék céljaikat.

Pénzcentrum | 2004. április 29. 08:20

FHB: a vártnak megfelelően dübörög a profit (3)

Eltalálták az elemzők. Az FHB ma publikált eredményre pontosan megfelel a portfolio.hu által számított elemzői konszenzus értékének. A jelzálogbank 1,517 millió forintos adózás után eredményről (MSZSZ) számolt be, amely amellett, hogy több mint háromszorosa a bázisidőszaki értéknek, magasabb az éves terv időarányos részénél. Jó kis bank ez az FHB... Az IFRS szerinti eredmény 1,492 millió forint

Pénzcentrum | 2004. április 28. 10:20

1.5 milliárd feletti FHB eredményt várnak az elemzők

1.5 milliárd forintot kevéssel meghaladó eredményre számítanak a portfolio.hu által megkérdezett elemzők a gyorsjelentését várhatóan csütörtökön piac után/péntek reggel publikáló FHB-tól. Az 1,517 millió forintos eredményvárakozás az FHB éves tervének időarányos része felett van. Mint ismeretes a tavaly 4 milliárdos profitot hozó társaság az idei évre legalább 40%-os növekedést tervez.

Pénzcentrum | 2004. március 2. 14:00

Elemzői körkép - a rally ellenére is fair value alatt forognak az FHB részvényei

Nem különböznek számottevően a hazai elemzői vélemények az FHB esetében, a jelzálogbank részvényei az elmúlt időszak szignifikáns árfolyam emelkedése ellenére is közel 10%-kal a meghatározott fair value alatt forognak. Vágó Attila, a Concorde elemzője a negyedik negyedéves gyorsjelentés után is a bevezetést követően meghatározott 5,800 Ft-os célárfolyamot tartja megfelelőnek. A

Pénzcentrum | 2004. március 2. 11:18

Felrobbant a Matáv - szárnyal az árfolyam, segítség a BUX-nak

5%-os emelkedést mutat a mai nap folyamán a Matáv. A távközlési papír forgalma kifejezetten nagynak számít, a vételek hátterében külföldi intézményi befektetők állnak. A Matáv emelkedése segítheti új csúcsra a BUX-t. Mi állhat az emelkedés hátterében? MATAVReal-time árfolyamInformációs panelFundamentumokAdatletöltésA papírról új fundamentális hír a gyorsjelentés óta nem